Home

Experimenteerbuurt Emmen

Op naar de meest vernieuwende buurt van Nederland!

Een volautomatische groentetuin, of een fabriek voor fietsen op zonne-energie? Een bijzondere woonvorm voor ouderen, of misschien wel voor jezelf? Het kan allemaal in de experimenteerbuurt in Emmen! Nu nog een groot leeg grasveld, maar als het aan de initiatiefnemers ligt, wordt dit de komende jaren de meest vernieuwende buurt van Nederland!
0  Reageer als eerste
Coöperatie = samenwerking

Rechtstreeks inkopen bij de boer: richt een voedselcoöperatie op!

Eten uit de buurt, dat zouden veel mensen best willen. Maar om nou wekelijks al die boeren langs te gaan, en bij de één twee komkommers, de ander een pond kaas en de volgende vier hamburgers te halen, dat brengt niet iedereen op. En het is misschien ook niet zo verantwoord. De oplossing: doe het samen, begin een voedselcoöperatie. En neem ‘coöperatie’ dan gewoon heel letterlijk: samenwerking.
0  Reageer als eerste
Conferentie voor leefbaar platteland in oktober

European Rural Parliament 2017 in Nederland

Een dorp van 1700 inwoners, en dan 300 plattelandsbewoners op bezoek uit zo’n veertig andere Europese landen. Er waren acht mogelijke Europese locaties voor het European Rural Parliament 2017, en daaruit werd het Brabantse Venhorst uitverkoren. En daar is Ingeborg Verschuuren, voorzitter van de Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant, behoorlijk trots op!
0  Reageer als eerste
23 september is het weer Burendag!

Eerder geplaatst

Over VoordeBuurt
Zelf je buurt, dorp of wijk beter maken. Daar draait het om bij VoordeBuurt. Een leefbare buurt maak je samen. Daarom delen we goede ideeën en praktische oplossingen met je. Gemaakt met liefde voor de buurt door RegioBank.

Veel gelezen

Laatste posts

Oplossingen
De dorpsauto
VoordeBuurt
VoordeBuurt
02/02/2017 11:40