Home

Ouders maken eigen plan voor netwerkschool

In ’t Zandt, Zeerijp en Westeremden bleven de dorpsschooltjes open

In Loppersum-Oost zijn, na jarenlang overleg, de kleine dorpsschooltjes nog open. Met dank daan de ouders, die daarvoor hebben gevochten. De schoolstichting Marenland, waar de schooltjes onder vallen, vond ze te klein voor goed onderwijs en wilde een paar grote kindvoorzieningen maken. De ouders kwamen met een ander plan.
0  Reageer als eerste
Eenmalige burenhulp én vaste vrijwilligers!

Bij SAMSAM werken buren en welzijnsvrijwilligers samen

BuurtApps, Facebookpagina’s, vraag- en aanbodsites voor burenhulp, ze zijn er in allerlei soorten en maten. In Veghel hebben ze SAMSAM. Bijzonder aan SAMSAM is de samenwerking met de lokale welzijnsorganisatie. Die houdt een oogje in het zeil en verwijst mensen door, maar geeft mensen ook een zetje om hulp aan te bieden!
0  Reageer als eerste
Bewonerscoöperatie zorgt voor slimme breedbandverbinding

Noord-Beveland heeft ook snel internet!

Wie kan er nog zonder wifi? Er zijn nog steeds plekken in Nederland waar je geen snel internet hebt.. En met 7.000 bewoners én 25.000 toeristen per jaar red je het niet met ADSL of mobiel internet. In Noord-Beveland, in Zeeland, hebben de bewoners zelf voor breedband gezorgd.
0  Reageer als eerste
Collecte OranjeFonds

Regiobank is ook dit jaar weer partner van de OranjeFonds Collecte. Lees er meer over >>

Eerder geplaatst

Over VoordeBuurt
Zelf je buurt, dorp of wijk beter maken. Daar draait het om bij VoordeBuurt. Een leefbare buurt maak je samen. Daarom delen we goede ideeën en praktische oplossingen met je. Gemaakt met liefde voor de buurt door RegioBank.

Veel gelezen

Laatste posts

Oplossingen
De dorpsauto
VoordeBuurt
VoordeBuurt
02/02/2017 11:40