Archive

Actueel
ALLES
Dorpsschooltuin doet mee aan Kern met Pit 2017

Groente te koop uit de Dorpsschooltuin

In het hart van het Groningse Vriescheloo ligt een grote groentetuin met boomgaard. Met hulp van heel veel dorpsbewoners verbouwen schoolkinderen daar groente en fruit. Leuk en leerzaam – voor iedereen. Dit jaar willen ze een groentekar bouwen, om hun oogst te verkopen.
0 Reageer als eerste
Humanitas Deventer

Studenten en ouderen in één huis

Je ziet steeds vaker dat studenten hun intrek nemen in een verpleeghuis. Win-win: studenten zijn blij met een goedkope kamer en ouderen kunnen best wat hulp of aanspraak gebruiken.
0 Reageer als eerste
Almeerse Wolunie

'Polderwol' uit Almere

In Almere helpt een kudde van 200 schapen om berenklauw te bestrijden, een plant die voor akelige brandblaren kan zorgen. Dat is op zich natuurlijk heel nuttig, maar die schapen leveren ook een hele berg wol! Die wol ging naar Denemarken of Duitsland. Jammer, vonden een aantal inwoners. Zij richtten de Almeerse Wolunie op.
0 Reageer als eerste
'Onze School' in Maarheeze

Ouderen terug naar ‘hun school’

De Josephschool in Maarheeze staat er al zo’n 100 jaar. Heel wat dorpsbewoners hebben er ooit in de schoolbanken gezeten.Sinds 2010 stond het gebouw leeg, maar inmiddels gebeurt er weer van alles, voor alle dorpsbewoners!
0 Reageer als eerste
Winnaar eenzaamheidsprijs: stichting OOPOEH

OOPOEH matcht ouderen aan een oppasdier

Veel ouderen beginnen maar niet meer aan een (nieuw) huisdier. Terwijl ze er wel naar verlangen. Sofie Brouwer bedacht daar iets op: ze richtte Stichting OOPOEH op. Ofwel: Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. Daar wordt iedereen blij van: de oppas zelf, het oppasdier én het baasje!
0 Reageer als eerste

Fijne feestdagen! (ook voor je buurman)

Fijne feestdagen gewenst voor iedereen, en een warm en saamhorig 2017! Ook voor de eenzame ouderen in jouw buurt trouwens. En daar kun jij natuurlijk een steentje aan bijdragen.
0 Reageer als eerste
Nieuwe bewoners runnen voorzieningen zorgcentrum

In Babylon is plek voor iedereen

Wonen, welzijn en zorg; vaak zijn het gescheiden werelden. Jammer, vindt Edith Mol. Zij is een van de drijvende krachten achter de vereniging Babylon in Berg en Dal. Een groep mensen die een woon-werkgemeenschap willen stichten op het terrein van zorginstelling de Vijverhof. En die zo op een hele nieuwe manier voorzieningen in stand willen houden.
0 Reageer als eerste
Een boom van én voor de buurt, voor jong en oud.

Kerstboom voor de hele buurt

In allerlei buurten in Nederland versieren buurtbewoners een buurtkerstboom. Dat brengt sfeer en gezelligheid in de buurt. Bijvoorbeeld in Barendrecht: daar staat dit jaar een mooi versierde 'buurtboom' bij zorgcomplex Borgstede. Met dank aan Alina en Fleur, twee jonge meiden van bijna 12 en 13 jaar!
0 Reageer als eerste
Marknesse Duurzaam

Praktische oplossingen voor duurzame energie

Midden in de Noordoostpolder ligt het dorp Marknesse. Een actieve groep bewoners wil van Marknesse een duurzame proeftuin maken. Samen energie opwekken en besparen, spullen recyclen ,‘dorpslandbouw’… De ambities in de polder zijn hoog!
0 Reageer als eerste
VoordeBuurt-bijeenkomst 22 november

Simpele oplossingen voor krimpdorpen

Ronnie Roctus gaf een workshop op de VoordeBuurt-bijeenkomst 'Energieke Samenleving' in Zeeland op 22-11-2016. "Samen kom je tot praktische en haalbare oplossingen voor grote problemen."
0 Reageer als eerste