Archive

Actueel
ALLES
Experimenteerbuurt Emmen

Op naar de meest vernieuwende buurt van Nederland!

Een volautomatische groentetuin, of een fabriek voor fietsen op zonne-energie? Een bijzondere woonvorm voor ouderen, of misschien wel voor jezelf? Het kan allemaal in de experimenteerbuurt in Emmen! Nu nog een groot leeg grasveld, maar als het aan de initiatiefnemers ligt, wordt dit de komende jaren de meest vernieuwende buurt van Nederland!
0 Reageer als eerste
Coöperatie = samenwerking

Rechtstreeks inkopen bij de boer: richt een voedselcoöperatie op!

Eten uit de buurt, dat zouden veel mensen best willen. Maar om nou wekelijks al die boeren langs te gaan, en bij de één twee komkommers, de ander een pond kaas en de volgende vier hamburgers te halen, dat brengt niet iedereen op. En het is misschien ook niet zo verantwoord. De oplossing: doe het samen, begin een voedselcoöperatie. En neem ‘coöperatie’ dan gewoon heel letterlijk: samenwerking.
0 Reageer als eerste
Conferentie voor leefbaar platteland in oktober

European Rural Parliament 2017 in Nederland

Een dorp van 1700 inwoners, en dan 300 plattelandsbewoners op bezoek uit zo’n veertig andere Europese landen. Er waren acht mogelijke Europese locaties voor het European Rural Parliament 2017, en daaruit werd het Brabantse Venhorst uitverkoren. En daar is Ingeborg Verschuuren, voorzitter van de Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant, behoorlijk trots op!
0 Reageer als eerste
Maatschappelijke sportcoach

Iedereen in beweging bij Zwart-Wit '63 in Harderwijk

Kwetsbare mensen uit Harderwijk in beweging krijgen, daar zet Kees Grovenstein zich voor in. Hij werkt als maatschappelijke sportcoach met mensen die verslaafd of dakloos zijn, of die het op een andere manier lastig hebben in de maatschappij. Sinds een paar jaar zijn zij kind aan huis bij voetbalvereniging Zwart-Wit’63. Daar schieten zij wat mee op, maar de club ook!
0 Reageer als eerste
Leuk bewonersinitiatief uit Rijen

‘Uitlaatplek’ voor iedereen!

Een uitlaatplek voor ouderen? Flauwe grapjes zijn snel gemaakt, maar het is natuurlijk een hartstikke leuk plan! In Rijen hebben twee bewoners een goed idee voor het oude terrein van de hockeyclub: een hondenuitlaatplek die ook een fijne ontmoetingsplek moet worden voor ouderen in de buurt.
0 Reageer als eerste
Leuk idee: een dorpsmagazine!

Bladerend door je eigen dorp

Een visitekaartje voor het dorp, om lekker in te bladeren. Sommige dorpen hebben hun eigen magazine. Over de historie, de sfeer, het gevoel, de bijzondere plekken, de feiten. En over de bewoners, de scholen, de verenigingen. Dat werkt verbindend.
0 Reageer als eerste
Zelf openbaar vervoer regelen

Wensauto haalt heel Boekend en Hout-Blerick achter de geraniums vandaan

Op 1 juni 2015 kreeg Stichting de Bekkerie in Boekend (gemeente Venlo) een Wensauto van de provincie Limburg. In Boekend en het nabijgelegen dorpje Hout-Blerick rijdt geen openbaar vervoer, dus op deze manier kunnen mensen die geen auto hebben toch naar het ziekenhuis of op visite. Een mooie vorm van OV op maat!
0 Reageer als eerste
Buitenkansen in Overijssel

Goed idee voor het buitengebied? Win een lege boerderij!

Het is bijna te mooi om waar te zijn: Kitty Vos uit Enschede won op 17 mei een boerderij! De provincie zit met al die lege boerderijen in zijn maag en bedacht daarom een bijzondere wedstrijd.
0 Reageer als eerste
Studenten doen onderzoek naar statushouders

Hoera, nieuwe bewoners in het dorp!

Je hoort het maar al te vaak, bewoners die zich zorgen maken als er vluchtelingen in hun buurt komen wonen. Maar statushouders kunnen juist veel betekenen voor het dorp! Dat is de conclusie van twee studenten, die daar in Drenthe onderzoek naar deden.
0 Reageer als eerste
Dorpslunch ter ere van 'jarig' dorp

(Bijna) heel Slagharen samen aan tafel

“Het was fantastisch!”, meldt Monique Lamberink van de Stichting Dorpsfeesten Slagharen met schorre stem en een diepe, tevreden zucht. Slagharen bestaat 175 jaar. Bij de Dorpslunch, vorige week zondag 11 juni, was één op de drie dorpsgenoten aanwezig om dat te vieren. “En de sfeer zat er goed in!”
0 Reageer als eerste