Archive

Actueel
ALLES
De vrijwilligers van rugbyclub RCO Harlequins uit Oldenzaal collecteren voor het Oranjefonds

Collecteren met een glimlach

De vrijwilligers van rugbyclub RCO Harlequins uit Oldenzaal collecteren al jaren voor het Oranjefonds. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij.
0 Reageer als eerste
Groente- en Fruitkar Vriescheloo wint Kern met Pit trofee Groningen

Schoolkinderen verkopen zelfgekweekte groente

Tijdens de spannende prijsuitreiking op 20 januari namen de kinderen van basisschool De Driesprong in Vriescheloo uitgelaten de prijs in ontvangst voor hun zelfgemaakte groentekar. De kar is bedoeld voor vervoer en verkoop van groente en fruit van de Dorpsschooltuin.
0 Reageer als eerste
Oranje Fonds Collecte

Collecteer voor jouw club met het Oranje Fonds

Kan jouw vereniging wel een extraatje gebruiken? Schrijf je dan in voor de collecte van het Oranje Fonds. In mei mag je met je club langs de deuren. Inschrijven kan nog tot 1 april!
0 Reageer als eerste
Dorp bouwt starterswoningen in eigen beheer

Eexterveen, een dorp voor jong en oud

Veel dorpen doen moeite om ervoor te zorgen dat ouderen zo lang mogelijk in hun eigen dorp kunnen blijven. Maar in het Drentse Eexterveen snappen ze dat het net zo belangrijk is het om je jóngeren in het dorp te houden. Dorpsbewoners zetten zich daarom in voor 10 betaalbare nieuwe starterswoningen in het dorp.
0 Reageer als eerste
In het vernieuwde gebouw wonen nu mensen van 0 tot 100.

Hoe is het nu met…. Olde Heem in Kloosterburen

In februari 2017 schreven we over het Olde Heem in Kloosterburen, een veelzijdig zorginitiatief van de lokale dorpscoöperatie. We vroegen initiatiefnemer Anne Hilderink om een update.
0 Reageer als eerste
Bakhuuske wint Limburgse Kern met Pit-trofee

In Meterik draait alles om de molen

Vrijwilligers uit Meterik maken van hun molen een 'warme' ontmoetingsplek. In januari wonnen ze met het nieuwe ‘bakhuuske’ de provinciale prijs van Kern met Pit.
0 Reageer als eerste
Een fijne buurt heeft grote invloed op ons geluksgevoel

Goede buren maken gelukkig

Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze. Een goede gezondheid, leuk werk, fijne vrienden en gezellige buren doen dat wél. Dus als u zou mogen kiezen tussen een miljoen euro of een goede band met uw buren, wat doet u dan?
0 Reageer als eerste
Buurtinitiatief ‘Buurtbos Nieuwland’ begon met één groentetuin

Hoe is het nu met…. Buurtbos Nieuwland?

In november 2016 schreven we over het Buurtbos in de Amersfoortse wijk Nieuwland, een bewonersinitiatief op de geluidswal langs de A1. We vroegen initiatiefnemer Rob Croes hoe het bos er nu bij staat.
0 Reageer als eerste
5 tips om burgerinitiatieven een stap verder te helpen

Hoe realiseer je een zorginitiatief?

Er zijn immers al 500 lokale initiatieven in ons land, variërend van huiskamerprojecten die wijkbewoners uit hun isolement halen tot zorgcoöperaties die zelf zorgwoningen bouwen. De kunst is hoe je zo’n initiatief een stap verder krijgt, om te zorgen dat de organisatie blijft voortbestaan. Ook als je bijvoorbeeld tegen weerbarstige zorgfinanciering aanloopt. Of als de lokale overheid niet erg meewerkt.
0 Reageer als eerste
De ontwikkeling van een woon- en zorgcentrum in de Achterhoek

Samen oud worden in Zieuwent

“Tot de laatste dag in Zieuwent blijven wonen. Dat zou natuurlijk geweldig zijn voor oudere Zieuwenaren!” reageert een inwoner op het initiatief om in het dorp een kleinschalig woon- en zorgcentrum te realiseren. Dorpsbelangenvereniging Zieuwents Belang brengt vraag en aanbod bij elkaar in een kerkdorp in de Achterhoek.
0 Reageer als eerste