Archive

Actueel
ALLES
Wanssums Informatie Punt bundelt de kracht van het dorp

Even hulp nodig? Het WIP regelt het!

Wanssum heeft sinds een jaar een informatiepunt, het WIP. Hulp nodig bij bijvoorbeeld een klusje in huis, het invullen van een formulier of vervoer naar de dokter of familie? Dan kun je terecht bij het WIP. Dat regelt dat er een vrijwilliger uit het dorp komt helpen.
0 Reageer als eerste
Dorpscoöperatie koopt verzorgingshuis Kloosterburen

Dorpscoöperatie koopt verzorgingshuis Kloosterburen

Toen in het Groningse Kloosterburen de ene na de andere voorziening werd opgedoekt, nam Anne Hilderink het voortouw om hier iets tegen te doen. Eerst in het klein. Maar onlangs kocht het dorp zelfs het verzorgingshuis dat moest sluiten. Inspirerend voorbeeld van wat je zelf kunt doen om je dorp leefbaar te houden!
0 Reageer als eerste
Common Carnaval in Maastricht

Samen carnaval vieren met vluchtelingen

Het is weer carnavalstijd in het zuiden van het land. En al is het een initiatief van vorig jaar, hij is te leuk om hier níet te delen: Common Carnaval in Maastricht. Studenten van de kunstacademie werkten samen met vluchtelingen aan de belangrijkste traditie uit de regio: carnaval, of op z'n Limburgs 'Vasteloavend'. Met de eerste Syrische Prins Carnaval!
0 Reageer als eerste
Nieuw leven voor Stichting ‘t Wylpke

In de Wilp is voor de jeugd weer van alles te doen!

Ouders dachten er met heimwee aan terug: de jaarlijkse speelweek in De Wilp aan het eind van de zomer. Afgelopen zomer werd hij voor het eerst in 15 jaar weer georganiseerd, door de vrijwilligers van Stichting 't Wylpke!
0 Reageer als eerste
Buurtwerkplaats Monnikenhof

Samen klussen en oude fietsen opknappen!

Bewoners van de wijk Monnikenhof in Vianen hebben een heuse buurtwerkplaats ingericht, waar bewoners kunnen klussen én elkaar kunnen ontmoeten. Ze knappen er onder meer fietsen op voor mensen met een kleine portemonnee. Vluchtelingen bijvoorbeeld.
0 Reageer als eerste
Leuk plan in Wierden

Hondenspeeltuin in de maak

Honden in Wierden hebben mazzel! Twee baasjes uit het dorp hebben mooie plannen gemaakt voor een echte hondenspeeltuin. Ze trekken er keihard aan om dat plan waar te maken!
0 Reageer als eerste
Het Laefhoes in America

Van dorpsdokter naar gezondheidscentrum

Twee weken terug was het zo ver: de enige huisarts van America (Limburg, 2100 inwoners) ging met pensioen. Hij laat een mooie erfenis achter: een heel bijzonder en gloednieuw gezondheidscentrum, met hulp en inbreng van het hele dorp!
0 Reageer als eerste
Ook de Volksbank doet vrijwilligerswerk!

Les over geld voor vluchtelingen

Wat kun je doen om vluchtelingen een beetje wegwijs te maken in Nederland? Medewerkers van de Volksbank (waar ook de RegioBank onderdeel van is) geven op het AZC lessen over geld. Aletta Puite van de VolksBank vertelt over dit leuke initiatief.
0 Reageer als eerste
Dorpsschooltuin doet mee aan Kern met Pit 2017

Groente te koop uit de Dorpsschooltuin

In het hart van het Groningse Vriescheloo ligt een grote groentetuin met boomgaard. Met hulp van heel veel dorpsbewoners verbouwen schoolkinderen daar groente en fruit. Leuk en leerzaam – voor iedereen. Dit jaar willen ze een groentekar bouwen, om hun oogst te verkopen.
0 Reageer als eerste
Humanitas Deventer

Studenten en ouderen in één huis

Je ziet steeds vaker dat studenten hun intrek nemen in een verpleeghuis. Win-win: studenten zijn blij met een goedkope kamer en ouderen kunnen best wat hulp of aanspraak gebruiken.
0 Reageer als eerste