Archive

Actueel
ALLES
21 september: World Cleanup Day

World Cleanup Day: een schone wijk én minder afval

Kan jouw wijk wel een opruimbeurt gebruiken? Doe zaterdag 21 september mee met World Cleanup Day. Een schone wijk ziet er stukken beter uit. Bovendien help je belangrijke informatie over zwerfafval verzamelen.
Met de app deel je gemakkelijk jouw idee voor de buurt

Buurkracht brengt buren op ideeën

Wat begon als een actie om samen energie te besparen, groeide uit tot een app voor allerlei leuke ideeën voor de buurt. Ondertussen hebben al heel wat buren hun krachten gebundeld met hele mooie resultaten.
De scholen zijn weer begonnen

Klaar-over!

De scholen zijn weer begonnen. Dat betekent een heleboel kinderen in het verkeer. Om ervoor te zorgen dat zij veilig aankomen zetten een heleboel vrijwilligers zich in als klaar-over.
Samen wandelen schept een band

Open je hart tijdens een mooie wandeling

De meeste mensen maken vroeg of laat een moeilijke periode in hun leven door. Misschien voel je je eenzaam na een echtscheiding, ziekte of het verlies van een baan. Dan is het mooi dat er initiatieven als OpenJeHart bestaan. Via deze organisatie kan iedereen zich aanmelden voor een wandeling of andere leuke activiteiten. Je ontmoet er gezellige mensen en je komt lekker in beweging.
Iedereen kan mee doen

De week tegen eenzaamheid komt eraan

Van 1 tot en met 8 oktober 2019 is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land zijn er speciale activiteiten: iedereen is welkom!
Hoe kom je aan geld voor een buurtinitiatief?

4 gouden tips voor een buurtinitiatief

Van speeltuin tot buurtwerkplaats: elk jaar bedenken honderden buren, verenigingen en stichtingen leuke plannen om hun buurt te verbeteren. Maar hoe kom je aan geld om dat plan te financieren?
Er is in je eigen buurt genoeg leuks te doen

Zomertips voor thuisblijvers

Terwijl veel mensen op vakantie gaan, blijven sommige mensen lekker thuis. Waarom zou je ver weg gaan als er zo veel leuks te doen is in je eigen buurt? Voor de Buurt verzamelde een paar tips om het thuis gezellig te maken.
In het Polderhofje wonen ouderen zelfstandig, met zorg als dat nodig is.

Gelukkig oud worden in het Polderhofje

Als mensen ouder worden, voelen ze zich soms eenzaam. Ze werken niet meer, verliezen misschien hun partner of worden ziek. Verpleegkundige Jennifer Hofmeijer wilde deze mensen helpen en opende daarom een minidorpje in Anna Pauwlona, speciaal voor ouderen.
Groen van de buurt, voor de buurt

Adopteer een plantsoen

In Houten adopteerden bewoners een plantsoen. Samen met leerlingen van het Wellant mbo toverden ze een kale stoep om in een kleurrijke tuin vol bloemen en vlinders.
Het doel is om iedereen in Arnhem een kaartje te sturen

Schrijf eens een kaartje

Freekje en Pepijn zijn een leuke actie gestart: ‘Schrijf eens een kaartje’. Hun doel is om iedereen in Arnhem een ansichtkaart te sturen. “Dit is onze manier om een glimlach op iemands gezicht toveren,” zegt Pepijn.