Archive

Actueel
ALLES
Inwoners van Middelrode bedenken nieuw ontwerp voor plein

Een opgeknapt plein voor Middelrode

Een gezellig en aantrekkelijk plein waar je allerlei activiteiten kunt organiseren. Dat hebben de bewoners van Middelrode in gedachten voor de oude rommelige parkeerplaats op de Driezeeg die er nu is. De gemeenteraad vindt het een goed plan en heeft ingestemd met de herinrichting.
0 Reageer als eerste
Veilig Verkeer Nederland reikt eerste buurtlabel uit aan bewoners Waterwijk

Verkeersactie voor veilige straten

Moestuinieren om de hoek, gezelligheid en schone en veilige straten. De bewoners van Waterwijk, een wijk in Almere, weten hoe je een plezierige leefomgeving realiseert. Sinds drie jaar ruimen ze een paar keer per maand samen zwerfafval op in de buurt. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd. Een gemeenschappelijke moestuin werd aan de achterzijde van de Zeelaan opgericht. Kinderen moeten zorgeloos buiten kunnen spelen en daarom is er ook aandacht in de buurt voor de verkeersveiligheid. Aan de Zeelaan werd dit jaar voor de derde keer een verkeersactie gehouden om bestuurders bewust te maken van hun snelheid.
0 Reageer als eerste
Biezenburcht in Zeewolde

Ontmoeten en plezier maken

Plezier maken, mensen ontmoeten en dingen samen doen. Wie wil dat nou niet? Maar niet iedereen lukt het. Bij Biezenburcht in Zeewolde hebben ze daar wat op gevonden. Op een prachtlocatie even buiten het dorp én in de bieb maakten ze werkplek voor mensen met een beperkte toegang tot de arbeidsmarkt. Waar mensen als vanzelf naar hén toekomen. Want voor de koffie en de biezencake die ze er serveren fiets je graag een blokje om.
0 Reageer als eerste
Drents dorp wint dorpsvernieuwingsprijs

Het geheim van Witteveen

De school is dicht, het zalencentrum staat leeg en winkels vind je niet in Witteveen. Toch won dit Drentse dorp met maar een dikke 500 inwoners kortgeleden de dorpsvernieuwingsprijs, Wat is het geheim van Witteveen?
0 Reageer als eerste
Breiclub tegen eenzaamheid (en mét een businessplan!)

Granny’s Finest: voor een warme sjaal én een warm gevoel

Granny’s Finest, dat is een merk voor hippe handgemaakte sjaals, wanten en mutsen. Handgemaakt door oudere dames in breiclubjes. Wat ze maken is zo wollig als wat, maar hun website en marketing, daar is niks pluizigs aan! Geen geitenwollensokken-imago dus voor Granny’s Finest. Een verhaal waar wij een warm gevoel van krijgen, zo aan het begin van de herfst en aan het eind van de week tegen eenzaamheid!
0 Reageer als eerste
Inspiratiebijeenkomst VoordeBuurt

Kick-Off voor mooie plannen in Oostrum

Het was gisteren stil op straat in Oostrum. Van buurtvereniging tot bowlingclub, van ouderenorganisatie tot carnavalsvereniging en van voetbalclub tot vrouwenbeweging, ze zaten allemaal op de inspiratiebijeenkomst VoordeBuurt van RegioBank. Samen bedachten ze creatieve oplossingen om het dorp fijn en leefbaar te houden.
0 Reageer als eerste
Week tegen eenzaamheid

5 tips over wat jij kunt doen tegen eenzaamheid in je buurt

Op 21 september begint weer de jaarlijkse week tegen eenzaamheid. Ieder jaar organiseert Coalitie Erbij zo’n week, met Kom Erbij-activiteiten door het hele land. En dat is geen overbodige luxe, als je bedenkt dat 1 op de 4 mensen in Nederland zich weleens eenzaam voelt. Hier een paar lekker concrete tips!
0 Reageer als eerste

Kern met Pit is weer van start!

De inschrijving voor Kern met Pit is weer begonnen: de jaarlijkse wedstrijd van KNHM. Het idee? Je werkt een jaar lang samen met je dorps- of buurtgenoten aan jouw initiatief. En als het lukt om het samen voor elkaar te krijgen, ontvang je 1.000 euro voor in de pot.
0 Reageer als eerste
Beltrum in de run voor Dorpsvernieuwingsprijs

De anti-krimpmentaliteit van Beltrum

Hoe stop je de krimp in je dorp? Nou, daar hadden ze in Beltrum, een Achterhoeks dorp met 3000 inwoners, wel een oplossing voor: een ‘antikrimpcaravan’ op het dorpsplein, te gebruiken door jonge stellen. Want meer baby’s kan Beltrum best gebruiken! Carnavalsgekheid natuurlijk. Maar met een serieuze ondertoon. Want Beltrum zet zich óók in voor starterswoningen voor die jonge stellen, en nog veel meer om de leefbaarheid op peil te houden.
0 Reageer als eerste
Voormalige brandweervrijwilligers richten burgerhulppost op

Eerste hulp door eigen dorp

Niet dat de brandweer nu zo vaak moest uitrukken in Oostknollendam, of in Jisp. Maar bewoners en vrijwilligers vonden het toch jammer dat de brandweerpost vorig jaar moest sluiten. Bewoners zetten nu zelf een dorpshulpverlening op, want het is toch een veilig idee als er eerste hulp in de buurt is.
0 Reageer als eerste