Archive

Actueel
ALLES
In het Polderhofje wonen ouderen zelfstandig, met zorg als dat nodig is.

Gelukkig oud worden in het Polderhofje

Als mensen ouder worden, voelen ze zich soms eenzaam. Ze werken niet meer, verliezen misschien hun partner of worden ziek. Verpleegkundige Jennifer Hofmeijer wilde deze mensen helpen en opende daarom een minidorpje in Anna Pauwlona, speciaal voor ouderen.
Groen van de buurt, voor de buurt

Adopteer een plantsoen

In Houten adopteerden bewoners een plantsoen. Samen met leerlingen van het Wellant mbo toverden ze een kale stoep om in een kleurrijke tuin vol bloemen en vlinders.
Het doel is om iedereen in Arnhem een kaartje te sturen

Schrijf eens een kaartje

Freekje en Pepijn zijn een leuke actie gestart: ‘Schrijf eens een kaartje’. Hun doel is om iedereen in Arnhem een ansichtkaart te sturen. “Dit is onze manier om een glimlach op iemands gezicht toveren,” zegt Pepijn.
Omdat buurten leuker worden als buren elkaar ontmoeten

Burendag

Op 28 september is het weer Burendag. Het idee komt van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.
10 musea van bijzondere verzamelaars

Als je verzameling uit de hand loopt….

…dan maak je er toch een museum van! Veel mensen verzamelen wel iets; suikerzakjes, alles van de Toppers, of olifantenbeeldjes bijvoorbeeld. Sommige mensen nemen hun verzameling zo serieus dat ze er een museum van maken. Zo kan iedereen van hun hobby genieten en het brengt ook nog eens leven in de brouwerij. Voor de Buurt verzamelde 10 voorbeelden van bijzondere musea van verzamelaars.
Van dorpsschool naar seniorenwoningen

Residence De Stek

Elk nadeel heeft zijn voordeel: Inwoners van Castenray bouwen vijf appartementen in een leegstaande school zodat ouderen in eigen dorp kunnen blijven wonen.
Hoe een school een ontmoetintgsplek werd

Een huiskamer voor Heide

Een paar jaar geleden sloot de school in Heide. Dat betkende dat er geen ontmoetingsplek meer was in het kleine Limburgse dorp. Daar wilden de inwoners niets van weten. Dankzij Dorpscoöperatie Heide is de school omgebouwd tot een huiskamer voor jong en oud.
In Broekland hebben ze geen supermarkt nodig.

Boodschappen bij de boer

In het Overijsselse Broekland redden ze het prima zonder supermarkt. Bewoners kopen hun eten direct bij de boer via voedselcoöperatie 'de Autark'.
Weinig tijd, maar toch vrijwilligerswerk

Flexibel vrijwilligerswerk

Soms denk je dat je vrijwilligerswerk niet kunt combineren met je baan, drukke gezin of sociale leven. Maar toch wil je iets voor een ander betekenen. Op verschillende plekken in het land kun je dan terecht bij Stichting Present. Zij organiseren allerlei sociale projecten, waar je gemakkelijk bij aan kunt schuiven.
De Thuisbus is een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen in de eigen wijk.

De Thuisbus in Woerden

In Woerden rijdt er drie keer in de week een bijzondere bus door de wijken. Bij de Thuisbus kunnen (eenzame) ouderen gratis koffie drinken en een praatje maken. Het is een groot succes.