Archive

Actueel
ALLES
Ouders maken eigen plan voor netwerkschool

In ’t Zandt, Zeerijp en Westeremden bleven de dorpsschooltjes open

In Loppersum-Oost zijn, na jarenlang overleg, de kleine dorpsschooltjes nog open. Met dank daan de ouders, die daarvoor hebben gevochten. De schoolstichting Marenland, waar de schooltjes onder vallen, vond ze te klein voor goed onderwijs en wilde een paar grote kindvoorzieningen maken. De ouders kwamen met een ander plan.
0 Reageer als eerste
Eenmalige burenhulp én vaste vrijwilligers!

Bij SAMSAM werken buren en welzijnsvrijwilligers samen

BuurtApps, Facebookpagina’s, vraag- en aanbodsites voor burenhulp, ze zijn er in allerlei soorten en maten. In Veghel hebben ze SAMSAM. Bijzonder aan SAMSAM is de samenwerking met de lokale welzijnsorganisatie. Die houdt een oogje in het zeil en verwijst mensen door, maar geeft mensen ook een zetje om hulp aan te bieden!
0 Reageer als eerste
Bewonerscoöperatie zorgt voor slimme breedbandverbinding

Noord-Beveland heeft ook snel internet!

Wie kan er nog zonder wifi? Er zijn nog steeds plekken in Nederland waar je geen snel internet hebt.. En met 7.000 bewoners én 25.000 toeristen per jaar red je het niet met ADSL of mobiel internet. In Noord-Beveland, in Zeeland, hebben de bewoners zelf voor breedband gezorgd.
0 Reageer als eerste
Bewoners houden zelf het zwembad open

Blijven zwemmen in Loppersum

Het Groningse Loppersum heeft een heel bijzonder zwembad: een zoutwaterbad. Aangelegd in 1934. Generaties bewoners hebben er gezwommen. In 2010 moest het dicht van de gemeente, maar dat lieten de mensen uit Loppersum niet gebeuren!
0 Reageer als eerste
Buurthuis als opleidingsbedrijf

ONS: steeds een extra stapje naar een betaalde baan

Bij buurthuis ONS kunnen mensen met een uitkering terecht om, via opleidingen en vrijwilligerswerk, de weg naar de arbeidsmarkt terug te vinden. Zónder gekort te worden op hun maandelijkse toeslag.
0 Reageer als eerste
Groot feest op de dorpsschool in Netterden

Als je Duits leert heb je opeens veel meer buren

Het was groot feest, afgelopen maandag, op de dorpsschool in Netterden. Het dorp won namelijk op 25 maart de Gouden Pit; de landelijke prijs van Kern met Pit, met het project 'Mach Mit'. Op de Walburgisschool krijgen kinderen Duitse les van vrijwiligers, zodat ze hun ‘buurkinderen’ over de grens kunnen verstaan. En dat kan veel opleveren, nu maar ook later!
0 Reageer als eerste
Grootse plannen voor kleine huisjes in Delfzijl

Tiny houses tegen krimp!

Als het aan Coby Nolden en Cor Kappen uit Delfzijl ligt, worden er in hun stad binnenkort twintig tiny houses gebouwd. Bouwen? In een gebied dat krimpt en vergrijst? Ja juist, vinden zij!
0 Reageer als eerste
Gratis workshops van Kern met Pit

Breng je initiatief in 1 avond verder!

Wist je dat Kern met Pit dit voorjaar verschillende leuke workshops organiseert? Allerlei verschillende onderwerpen komen aan de orde, waarmee je je buurtinitiatief echt een stap verder kunt brengen. Verspreid door het hele land, én gratis! We belden eens met organisator Margje van Spaendonck.
0 Reageer als eerste
Enthousiaste bewoners zetten zich in voor Kasteel Stein

Van verboden plek tot de trots van Oud-Stein

Als kind speelde Harold Salden stiekem in de ruïne van Kasteel Stein op het kloosterterrein. En zijn vader deed als jongetje hetzelfde. Toen werden ze weggejaagd als de paters het in de gaten kregen. Maar inmiddels is de kasteelruïne geen verboden plek meer. Het is een waar de bewoners van Oud-Stein trots op zijn en waar ze zich graag voor inzetten!
0 Reageer als eerste
BMX- en skatebaan in Ederveen

Wouter (11) haalt 5.000 euro op voor BMX-baan in de buurt

Een BMX- en skatebaan in Ederveen, op de plek waar nu alleen een trapveldje ligt. Hoe gaaf zou dat zijn? Heel gaaf, vindt Wouter Beek (11) uit Ederveen. Nu gaat hij nog naar Ede om te BMX-en. Hij bedacht een slimme manier om geld in te zamelen, zodat die baan er snel kan komen!
0 Reageer als eerste