Archive

Actueel
ALLES
Alle wijkbewoners kunnen tegen een kleine vergoeding hulp krijgen met de tuin of vervoer.

Burenhulp in Nijverheid

In de Hengelose (Ov) wijk Nijverheid helpen buren elkaar via de Stichting Bewonersbedrijf Noaberwijk. Zij organiseren activiteiten en voorzieningen die de wijk mooier, schoner en leefbaarder maken.
Organiseer ook een ruilmarkt!

Iedereen ruilt mee op de ruilmarkt

Op 17 november is er weer Ruilmarkt in het Arnhemse Wijkcentrum de Nieuwe Hommel. Breng alle spullen die je niet meer nodig hebt en ruil een boek voor een plant, een trui voor een broodrooster, of een taart voor een speelgoedauto.
Door samen leuke dingen te doen, is iedereen geholpen.

Opa’s en oma’s gezocht

“Mag ik jullie Oma/Opa zijn?” Dat is de titel van een splinternieuw televisieprogramma. Gezinnen en ouderen worden aan elkaar gekoppeld, zodat ze elkaars bonus familie kunnen zijn.
Ons doel is om de verschillende groepen in Wijnjewoude met elkaar te verbinden.

Kom erbij in Wijnjewoude

Toen uit een enquête bleek dat er veel eenzaamheid is in Wijnjewoude, besloot een groep vrijwilligers daar iets aan te doen. Sindsdien organiseert de Werkgroep Kom Erbij koffieochtenden, knutselmiddagen en fietstochten.
Bewoners kunnen bij de dorpsondersteuner terecht met grote en kleine vragen

De Dorpsondersteuner van Hilvarenbeek

De bewoners van Hilvarenbeek helpen elkaar maar al te graag. De Dorpsondersteuner zorgt ervoor dat de hulp op de juiste plek terecht komt.
Door het hele land zijn een heleboel leuke activiteiten.

Iedereen komt in actie tegen eenzaamheid

De Week tegen eenzaamheid is in volle gang. Door het hele land zijn een heleboel leuke activiteiten, zoals gratis schoonheidsbehandelingen in Oosterhout en een swingend koor in Horn. De Week tegen eenzaamheid duurt nog tot en met 6 oktober.
De jongeren van Beltrum staken zelf hun handen uit de mouwen.

Hoe is het nu met… de starterswoningen in Beltrum?

Vorig jaar schreven we hoe de bewoners van Beltrum zich inzetten voor de leefbaarheid in hun kleine dorp. Ze waren bijvoorbeeld bezig met het bouwen van betaalbare starterswoningen. Hoe is het daarmee afgelopen?
Van 27 september t/m 6 oktober is er van alles te doen!

De week tegen eenzaamheid

Het is bijna niet te geloven, maar meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij!
Samen aan de slag voor de kinderboerderij in Odijk

Ontmoetingsplek tussen de dieren

De kinderboerderij is een populaire ontmoetingsplek in Odijk. Met behulp van het Oranjefonds en vrijwilligers van RegioBank is de boerderij grondig opgeknapt.
De coöperatie Energiek Noord-Beveland verzorgt zelf breedband internet

Snel internet voor iedereen

Op sommige plekken in Nederland is nog geen snel internet te krijgen. Noord-Beveland in Zeeland was tot voor kort zo’n gebied. Omdat het gebied dun bevolkt is, vond de gemeente het aanleggen van glasvezel een te grote investering. De coöperatie Energiek Noord-Beveland besloot daarom het heft in eigen hand te nemen.