Archive

Actueel
Voorzieningen
Dit voetbalveld werd een sociale camping

Landgoed DeCamping in 't Zand

Toen de voetbalclub in ’t Zand zijn deuren sloot, zagen Drewes Wildeman en Dick Stukkien hun kans schoon. Ze veranderden de voetbalclub in een camping met een sociaal tintje.
Eerste hulp bij goede plannen

Hoe start je een bewonersinitiatief?

Voor de Buurt zet gewone mensen in het zonnetje die iets bijzonders doen voor de buurt. Heb je zelf ook een leuk idee? Lees dan hier hoe je dat aan kunt pakken.
Leuke activiteiten in een leegstaande kerk

De Cultuurkerk in Winssen

Een mooie oude kerk in Winssen stond al jaren leeg. Een groep bewoners besloot daar wat aan te doen. Nu komen er allerlei leuke activiteiten in de kerk.
Iedereen kan wel iets nuttigs doen

Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?

Bijna de helft van de Nederlanders doet vrijwilligerswerk. Sommigen doen dat maar één dag per jaar, anderen steken elke dag hun handen uit de mouwen. De meeste vrijwilligers zijn te vinden op de sportclub of op school, maar ook verzorgingshuizen, buurthuizen en kerken zijn populair. In Noord-Overijssel wonen de meeste vrijwilligers. Daar doet maar liefst 61% aan vrijwilligerswerk. Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Op internet zijn ontelbaar veel vacatures te vinden. Voor de Buurt zette een paar bijzondere op een rijtje.
Er zijn een heleboel leuke manieren om geld te besparen

sociaal geld besparen

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Misschien heb jij je wel voorgenomen om wat beter op je geld te letten. Gelukkig zijn er een heleboel leuke manieren om te besparen: door dingen te delen en samen te doen. Voor de Buurt verzamelde een paar mooie voorbeelden.
De 10 best gelezen artikelen van dit jaar

De toppers van 2018

Voor de Buurt heeft dit jaar weer een heleboel sociale initiatieven in het zonnetje gezet. Het is prachtig om te zien dat zoveel mensen zich inzetten voor een betere buurt! We hebben de top 10 van de meest gelezen berichten hier op een rijtje gezet. Wij wensen iedereen een gelukkig en sociaal 2019 toe!
Heb jij nog kerstkaarten over?

Kerstkaartenactie

Heb jij je kerstkaarten al verstuurd, of doe je er niet meer aan? Het lijkt wel of er elk jaar minder kerstkaarten worden rondgestuurd. Toch zijn er veel mensen erg blij met een persoonlijke kerstgroet, vooral eenzame ouderen. Daarom zijn er op verschillende plekken in het land kerstkaartenacties. Stuur ook een kaartje; het is een makkelijke manier om iets voor een ander te betekenen.
Groen maakt de buurt gezonder en gezelliger!

Groene buurtprojecten: sociaal en duurzaam

Steeds meer mensen gaan samen aan de slag met een groen buurtproject, bijvoorbeeld op een schoolplein, een braakliggende plek in de buurt of de tuin bij een zorginstelling. Zo worden straten en buurten in Nederland groener en gezelliger. Groen Dichterbij helpt bewoners daarbij.
Op deze manier krijgen alle kinderen een leuke verassing

4 tips voor een sociale Sinterklaas

Het heerlijk avondje staat weer voor de deur; een familiefeest van overvloed met veel cadeaus en lekker eten. Helaas heeft niet iedereen het even breed. Sommige gezinnen moeten veel moeite doen om iets bijzonders te maken van de pakjesavond. Daarom geven we hier 4 tips voor een sociale Sinterklaas.
Niet iedereen heeft een auto

Buurtbus de Meije

In de omgeving van Bodegraven rijden twee buurtbussen rond. De chauffeurs zijn allemaal vrijwilligers. “Zonder de Buurtbus kunnen veel mensen hier niet wegkomen.”