Archive

Actueel
Voorzieningen
Hoe een school een ontmoetintgsplek werd

Een huiskamer voor Heide

Een paar jaar geleden sloot de school in Heide. Dat betkende dat er geen ontmoetingsplek meer was in het kleine Limburgse dorp. Daar wilden de inwoners niets van weten. Dankzij Dorpscoöperatie Heide is de school omgebouwd tot een huiskamer voor jong en oud.
In Broekland hebben ze geen supermarkt nodig.

Boodschappen bij de boer

In het Overijsselse Broekland redden ze het prima zonder supermarkt. Bewoners kopen hun eten direct bij de boer via voedselcoöperatie 'de Autark'.
De Thuisbus is een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen in de eigen wijk.

De Thuisbus in Woerden

In Woerden rijdt er drie keer in de week een bijzondere bus door de wijken. Bij de Thuisbus kunnen (eenzame) ouderen gratis koffie drinken en een praatje maken. Het is een groot succes.
‘Rustig aan is van de baan’ heet de club.

Seniorenmiddag in Bergen op Zoom

Elke laatste dinsdag van de maand kunnen 60-plussers terecht in het wijkgebouw Bergse Plaat in Bergen op Zoom. ‘Rustig aan is van de baan’ heet de club. Samen eten de senioren een driegangenmenu en kletsen gezellig bij. Soms is er ook een interessante presentatie over gezondheid of veiligheid.
Kern met Pit is een wedstrijd voor buren en dorpsgenoten met een goed idee.

Gouden Pit voor Beweegroute Helvoirt

Op 30 maart werd de Gouden Pit uitgereikt aan het beste plan om de buurt te verbeteren. Beweegroute Helvoirt won een mooi geldbedrag om het plan uit te gaan voeren.
Dit voetbalveld werd een sociale camping

Landgoed DeCamping in 't Zand

Toen de voetbalclub in ’t Zand zijn deuren sloot, zagen Drewes Wildeman en Dick Stukkien hun kans schoon. Ze veranderden de voetbalclub in een camping met een sociaal tintje.
Eerste hulp bij goede plannen

Hoe start je een bewonersinitiatief?

Voor de Buurt zet gewone mensen in het zonnetje die iets bijzonders doen voor de buurt. Heb je zelf ook een leuk idee? Lees dan hier hoe je dat aan kunt pakken.
Leuke activiteiten in een leegstaande kerk

De Cultuurkerk in Winssen

Een mooie oude kerk in Winssen stond al jaren leeg. Een groep bewoners besloot daar wat aan te doen. Nu komen er allerlei leuke activiteiten in de kerk.
Iedereen kan wel iets nuttigs doen

Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?

Bijna de helft van de Nederlanders doet vrijwilligerswerk. Sommigen doen dat maar één dag per jaar, anderen steken elke dag hun handen uit de mouwen. De meeste vrijwilligers zijn te vinden op de sportclub of op school, maar ook verzorgingshuizen, buurthuizen en kerken zijn populair. In Noord-Overijssel wonen de meeste vrijwilligers. Daar doet maar liefst 61% aan vrijwilligerswerk. Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Op internet zijn ontelbaar veel vacatures te vinden. Voor de Buurt zette een paar bijzondere op een rijtje.
Er zijn een heleboel leuke manieren om geld te besparen

sociaal geld besparen

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Misschien heb jij je wel voorgenomen om wat beter op je geld te letten. Gelukkig zijn er een heleboel leuke manieren om te besparen: door dingen te delen en samen te doen. Voor de Buurt verzamelde een paar mooie voorbeelden.