Archive

Actueel
Verenigingen
De vrijwilligers van rugbyclub RCO Harlequins uit Oldenzaal collecteren voor het Oranjefonds

Collecteren met een glimlach

De vrijwilligers van rugbyclub RCO Harlequins uit Oldenzaal collecteren al jaren voor het Oranjefonds. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij.
De ontwikkeling van een woon- en zorgcentrum in de Achterhoek

Samen oud worden in Zieuwent

“Tot de laatste dag in Zieuwent blijven wonen. Dat zou natuurlijk geweldig zijn voor oudere Zieuwenaren!” reageert een inwoner op het initiatief om in het dorp een kleinschalig woon- en zorgcentrum te realiseren. Dorpsbelangenvereniging Zieuwents Belang brengt vraag en aanbod bij elkaar in een kerkdorp in de Achterhoek.
Stichting Met je hart rekent af met eenzaamheid

Met je hart iets voor een ander doen

Gezellig samen een kopje koffie drinken of met z’n allen uitgebreid dineren? Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wanneer je partner is overleden en je familie of vrienden er ook niet meer zijn, wie blijft er dan nog over? Stichting Met je hart zet zich in voor eenzame kwetsbare ouderen.
Inspiratiebijeenkomst VoordeBuurt

Kick-Off voor mooie plannen in Oostrum

Het was gisteren stil op straat in Oostrum. Van buurtvereniging tot bowlingclub, van ouderenorganisatie tot carnavalsvereniging en van voetbalclub tot vrouwenbeweging, ze zaten allemaal op de inspiratiebijeenkomst VoordeBuurt van RegioBank. Samen bedachten ze creatieve oplossingen om het dorp fijn en leefbaar te houden.

Kern met Pit is weer van start!

De inschrijving voor Kern met Pit is weer begonnen: de jaarlijkse wedstrijd van KNHM. Het idee? Je werkt een jaar lang samen met je dorps- of buurtgenoten aan jouw initiatief. En als het lukt om het samen voor elkaar te krijgen, ontvang je 1.000 euro voor in de pot.
Conferentie voor leefbaar platteland in oktober

European Rural Parliament 2017 in Nederland

Een dorp van 1700 inwoners, en dan 300 plattelandsbewoners op bezoek uit zo’n veertig andere Europese landen. Er waren acht mogelijke Europese locaties voor het European Rural Parliament 2017, en daaruit werd het Brabantse Venhorst uitverkoren. En daar is Ingeborg Verschuuren, voorzitter van de Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant, behoorlijk trots op!
Maatschappelijke sportcoach

Iedereen in beweging bij Zwart-Wit '63 in Harderwijk

Kwetsbare mensen uit Harderwijk in beweging krijgen, daar zet Kees Grovenstein zich voor in. Hij werkt als maatschappelijke sportcoach met mensen die verslaafd of dakloos zijn, of die het op een andere manier lastig hebben in de maatschappij. Sinds een paar jaar zijn zij kind aan huis bij voetbalvereniging Zwart-Wit’63. Daar schieten zij wat mee op, maar de club ook!
Leuk idee: een dorpsmagazine!

Bladerend door je eigen dorp

Een visitekaartje voor het dorp, om lekker in te bladeren. Sommige dorpen hebben hun eigen magazine. Over de historie, de sfeer, het gevoel, de bijzondere plekken, de feiten. En over de bewoners, de scholen, de verenigingen. Dat werkt verbindend.
Studenten doen onderzoek naar statushouders

Hoera, nieuwe bewoners in het dorp!

Je hoort het maar al te vaak, bewoners die zich zorgen maken als er vluchtelingen in hun buurt komen wonen. Maar statushouders kunnen juist veel betekenen voor het dorp! Dat is de conclusie van twee studenten, die daar in Drenthe onderzoek naar deden.
Koningsdag groots gevierd

Weer echt feest in Hattemerbroek

Tot twee jaar geleden werd er geen Koningsdag meer gevierd in Hattemerbroek. Dankzij de nieuwe voorzitter van de Oranjevereniging, een slimme samenwerking met de plaatselijke voetbalvereniging, en héél veel nieuwe energie is het een groter feest dan ooit! “We worden soms gezien als kleintje tussen de groten, maar we hebben wel een enorm dorpsfeest neergezet," glundert Agnes Bekenkamp, voorzitter van de Oranjevereniging.