Archive

Actueel
Zorg
Bijzonder wonen in ruil voor vrijwilligerswerk

Samen leven in de buurt

Bij Cello-zorg gaan ze voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met en zonder beperking samen leven. In ruil voor vrijwilligerswerk mogen drie mensen een tiny house huren op het bosrijke terrein van De Binckhorst in Rosmalen.
Door het hele land zijn een heleboel leuke activiteiten.

Iedereen komt in actie tegen eenzaamheid

De Week tegen eenzaamheid is in volle gang. Door het hele land zijn een heleboel leuke activiteiten, zoals gratis schoonheidsbehandelingen in Oosterhout en een swingend koor in Horn. De Week tegen eenzaamheid duurt nog tot en met 6 oktober.
Samen de natuur beleven

Grijs, Groen & Gelukkig op Zorgerf Buiten-Land

Op Zorgerf Buiten-Land kunnen ouderen met dementie terecht voor dagbehandeling. Sinds kort werken ze samen met IVN Natuureducatie onder het motto ‘Grijs, Groen & Gelukkig’. Verschillende activiteiten brengen ouderen in contact met de natuur. En dat is goed voor een gezonde en gelukkige oude dag, blijkt uit verschillende wetenschappelijke studies.
Jong en oud spelenderwijs verbonden

Iedereen vitaal in Sint Annaland

Het projectteam StallandKERNgezond organiseert activiteiten die de vitaliteit van jong en oud bevorderen. In maart was er een spelletjesochtend voor ouderen en kinderen en binnenkort volgt een wandelvierdaagse met een quiz over voeding en gezondheid.
Twee Exloose dames starten eigen woonzorgvoorziening

Verzorgd Wonen in Exloo

3 april opende Verzorgd Wonen in Exloo zijn deuren. Een oude boerderij aan de rand van het dorp is omgebouwd tot een nieuwe, kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen.
In het vernieuwde gebouw wonen nu mensen van 0 tot 100.

Hoe is het nu met…. Olde Heem in Kloosterburen

In februari 2017 schreven we over het Olde Heem in Kloosterburen, een veelzijdig zorginitiatief van de lokale dorpscoöperatie. We vroegen initiatiefnemer Anne Hilderink om een update.
Migrante ouderen minder eenzaam

Migrante ouderen minder eenzaam

In Vinkhuizen, een wijk van Groningen, lag een plan voor een buurtbode. We waren benieuwd hoe het nu is, en belden eens op: hoe is het verder gegaan met de buurtbode? Die is er uiteindelijk niet gekomen, vertelt Derya Baran, maar in heel Groningen organiseren we nu wél dagbesteding voor migrante ouderen, om eenzaamheid onder hen te verminderen.
10 november: dag van de mantelzorg

Mantelzorgen voor je buren

Het is vandaag de Dag van de Mantelzorg. Vaak denk je daarbij aan zorgen voor een zieke partner, oude ouders of een kind met een beperking. Maar er zijn ook mensen die mantelzorgen voor hun buren. Twee bijzondere voorbeelden van buren die daar heel ver in gaan!
Week tegen eenzaamheid

5 tips over wat jij kunt doen tegen eenzaamheid in je buurt

Op 21 september begint weer de jaarlijkse week tegen eenzaamheid. Ieder jaar organiseert Coalitie Erbij zo’n week, met Kom Erbij-activiteiten door het hele land. En dat is geen overbodige luxe, als je bedenkt dat 1 op de 4 mensen in Nederland zich weleens eenzaam voelt. Hier een paar lekker concrete tips!
Mooi initiatief tegen eenzaamheid

Caffè Caro: Café voor de deur

Samen een bakkie doen? Met haar ‘mobiele koffiehuis’ Caffè Caro rijdt Carolien van Ginkel in Rhenen naar de mensen toe. En ze parkeert zowat bij eenzame mensen voor de deur en zet daar haar terras op. Mooi initiatief tegen eenzaamheid!