Archive

Actueel
ALLES
Samen aan de slag

Kunstmaatjes

Wat is er leuker dan samen iets moois maken? In Oss werken kinderen van de Nicolaasschool samen met mensen met een verstandelijke beperking aan mooie kunstprojecten. De kinderen leren mensen met een beperking soms best veel kunnen en de mensen met een beperking vinden het fijn om mee te doen met de maatschappij.
Fix je kapotte spullen in het Repair Café

Weggooien is zonde!

Je kent het wel; een scheur in je broek, een gebroken vaas, of een kapotte staafmixer. Wat doe je ermee, weggooien, of repareren? Op heel veel plekken in het land worden Repair Cafés gehouden, waar je samen kapotte spullen oplapt. Repareren in het Repair Café is duurzaam, leuk en ook nog een gezellig.
Kleinschalig en vertrouwd

’t Zorghuus in Ysselsteyn

Stel je voor: iemand woont al zijn hele leven in Ysselsteyn, maar moet daar juist in zijn laatste jaren weg omdat er geen geschikte plek voor hem is. Daarom besloten drie dames uit de thuiszorg 10 jaar geleden een oplossing te vinden voor de groeiende groep ouderen in Ysselsteyn. Nu wonen in ‘t Zorghuus Ysselsteyners met geheugenproblemen, dementie of een verstandelijke of meervoudige beperking in hun vertrouwde omgeving. Ze ervaren er dag in dag uit de vertrouwde dorpse sfeer.
Sociale ontmoetingsplek met bijzonder gezelschap

Kom katten knuffelen in Leiden!

Binnenkort komt de droom van Chantal Vijlbrief uit: dan opent ze haar eigen Kattencafé in Leiden. Kattencafé Sophie wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud, waar ook nog eens 8 asielkatten een fijn huis krijgen.
Ondernemers helpen bewoners

Geven maakt rijk

Dat het zakenleven meer is dan alleen geld verdienen bewijst stichting ANDERS uit Drechtsteden. Honderden lokale bedrijven bieden gratis hulp aan mensen die dat nodig hebben. Dat kan van alles zijn: een reparatie, advies, of een nieuwe fiets.
Een boswandeling is ook een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten

Iedereen kan het bos in!

Kastanjes, paddenstoelen, dwarrelende blaadjes: de herfst is de mooiste tijd om het bos in te gaan. Door het hele land worden leuke wandeltochten georganiseerd. Er is voor elk wat wils, of je nou van natuur, geschiedenis of gezelligheid houdt.
De CultuurHoek is opgebouwd met dank aan heel veel vrijwilligers.

Vervallen monument wordt cultuurontmoetingsplek

In de wagenschuur van taxibedrijf Hoek in Driebergen verreist een cultuurcentrum. Al ruim twee jaar steken tientallenvrijwilligers hiervoor de handen uit de mouwen. Een vervallen monument verandert in een aanwinst voor het hele dorp.
Voor een frisse wind

Present koppelt vrijwilliger aan klus

Als je een slechte gezondheid hebt of een kleine vriendenkring kan verhuizen of de tuin onderhouden best lastig zijn. Die problemen zijn niet altijd zichtbaar voor mensen die best eens de handen uit de mouwen willen steken. Stichting Present vormt de brug, en koppelt vrijwilligers aan een concrete klus.
21 september: World Cleanup Day

World Cleanup Day: een schone wijk én minder afval

Kan jouw wijk wel een opruimbeurt gebruiken? Doe zaterdag 21 september mee met World Cleanup Day. Een schone wijk ziet er stukken beter uit. Bovendien help je belangrijke informatie over zwerfafval verzamelen.
Met de app deel je gemakkelijk jouw idee voor de buurt

Buurkracht brengt buren op ideeën

Wat begon als een actie om samen energie te besparen, groeide uit tot een app voor allerlei leuke ideeën voor de buurt. Ondertussen hebben al heel wat buren hun krachten gebundeld met hele mooie resultaten.