4 tips voor een sociale Sinterklaas

Thema: Voorzieningen
"Het is heel makkelijk een ander blij te maken!"

4 tips voor een sociale Sinterklaas

21-11-2018 om 14:05

Het heerlijk avondje staat weer voor de deur; een familiefeest van overvloed met veel cadeaus en lekker eten. Helaas heeft niet iedereen het even breed. Sommige gezinnen moeten veel moeite doen om iets bijzonders te maken van de pakjesavond. Daarom geven we hier 4 tips voor een sociale Sinterklaas.

1.    Organiseer je eigen Recycle Sint

Alle kinderen hebben wel speelgoed liggen dat nog helemaal goed is, maar waar ze niet meer mee spelen. Ze vinden het eigenlijk toch niet zo leuk, of zijn er te oud voor geworden, terwijl andere kinderen er nog hartstikke blij mee kunnen zijn. Dan is zo’n Recycle Sint-ruilbeurs een goed idee. Iedereen zoekt speelgoed van hun kinderen dat er nog mooi uitziet, maar waar ze niet meer spelen. Dat lever je in bij de ruilbeurs; per stuk kies je dan nieuw speelgoed uit om mee naar huis te nemen. Mooi voor in de zak of in de schoen!

2.    Geef cadeaus aan het goede doel

Heb je speelgoed over? Geef het aan een goed doel, zoals het asielzoekerscentrum, of het kinderziekenhuis. Op deze manier krijgen kinderen in lastige situaties ook een leuke verassing. In veel plaatsen zijn ook weggeefwinkels waar je spullen kunt brengen. Iedereen mag daar gratis dingen uitzoeken.

3.    Goedzak®- en schoenzetactie bij Albert Heijn

Albert Heijn viert het sinterklaasfeest met twee grootschalige lokale acties die mensen met elkaar verbindt. Van 6 tot 19 november kunnen buurtbewoners bij 650 Albert Heijn winkels één mooi stuk speelgoed inleveren voor de Goedzak®actie, die dit jaar voor de derde keer op rij wordt georganiseerd. Deze cadeaus gaan naar kinderen voor wie het maken van verlanglijstjes niet zo vanzelfsprekend is. Ook kunnen kinderen, als de Sint in het land is, een schoentje zetten in de winkel voor zichzelf óf voor een ander. Bijvoorbeeld voor opa of oma, een vriendje uit de klas of iemand anders die ook een cadeautje van de Sint heeft verdiend.

4.    Actie pepernoot

Met Actie Pepernoot zorgt het Nationaal Fonds Kinderhulp ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond. Tot groot verdriet komt de Sint bij duizenden kinderen niks brengen op 5 december, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Kinderhulp vindt dat zij er gewoon bij moeten kunnen horen en de beleving van pakjesavond verdienen! Daarom organiseren ze, met behulp van de VriendenLoterij, al sinds 2000 jaarlijks de Actie Pepernoot. Iedereen kan geld doneren via de website. Elke euro is er een!

 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.