Als je verzameling uit de hand loopt….

Thema: Voorzieningen
"Het brengt ook nog eens leven in de brouwerij!"

Als je verzameling uit de hand loopt….

13-06-2019 om 15:40

…dan maak je er toch een museum van! Veel mensen verzamelen wel iets; suikerzakjes, alles van de Toppers, of olifantenbeeldjes bijvoorbeeld. Sommige mensen nemen hun verzameling zo serieus dat ze er een museum van maken. Zo kan iedereen van hun hobby genieten en het brengt ook nog eens leven in de brouwerij. Voor de Buurt verzamelde 10 voorbeelden van bijzondere musea van verzamelaars.

Bierreclamemuseum

Jan Hemmer opende in 1990 zijn museum in Breda. Daar vindt u de grootste verzameling oude Bierreclame-uitingen van de wijde omtrek. Denk aan etiketten doppen, viltjes, emaillen borden en affiches.

Klein Barbie Museum

In het huis van Liesbeth de Weerd zijn meer dan 500 barbies te bewonderen. Wil je komen kijken in Emst? Dat kan op afspraak. Als Liesbeth thuis is, is het museum open.

Accordeonmuseum Harte Meijer

Accordeonmuseum Harte Meijer heeft verschillende accordeons in de collectie. De kleinste is gemaakt van een speeldoosje en een sigarettendoosje.

Puzzelmuseum

Het puzzelmuseum Joure staat boordevol logische puzzels, breinbrekers en raadsels. Er is ook volop gelegenheid om zelf te puzzelen.

Strijkijzermuseum

Het Nederlands strijkijzer-museum in Noordbroek gaat over de geschiedenis van een doodgewoon huishoudelijk voorwerp. Toch is het heel bijzonder. U leert niet alleen hoe de mensen vroeger hun kleding bewerkten, maar ook de hele cultuur erom heen kennen.

Theepottenmuseum

In Swartbroek is een heus theepottenmuseum. Er zijn meer dan 2000 theepotten te bekijken in allerlei vormen.

Eendenmuseum

Verwacht geen watervogels in dit museum. Het Eendenmuseum in Andijk kunt u genieten van alle bijzondere auto’s die door Edwin Groen door de jaren heen zijn verzameld.

Grammofoonmuseum

Deze verzameling is bijeengebracht door Jelle Bos die rond zijn vijfendertigste aan zijn verzameling begon. Er zijn platen, platenspelers en microfoons te bewonderen.

Vingerhoedmuseum

Ja, zelfs aan de vingerhoed is in ons land een museum gewijd. In Veenendaal is een uitgebreide collectie tentoongesteld.

Speldjesmuseum

Het Speldjesmuseum Pin Art Gallery in Klaaswaal toont een uitgebreide collectie spelden, pins, medailles en andere emblemen die gerangschikt zijn in thema's.

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.