Boost voor Buitenpost

Thema: Verenigingen
"We gaan ook nog verbouwen, want ons gebouw is nu te klein"
0 Reageer als eerste

Boost voor Buitenpost

14-11-2016 om 16:11

‘Kom Erbij’: in Buitenpost is dat het hele jaar het motto. Maar vorige maand ging het drie dagen lang speciaal over hoe je iedereen ‘erbij’ haalt. In de week van de Eenzaamheid organiseerde Buurtcentrum It Koartling een uitgebreid Kom Erbij Festival. En dat heeft heel wat opgeleverd. We belden Hink Speulman voor een update.

Multiculti vrouwen

Er zijn allerlei nieuwe activiteiten en mensen in It Koartling. Vorige week is bijvoorbeeld de multiculturele vrouwengroep ‘Melange’ gestart. In It Koarling ontmoeten vrouwen met verschillende achtergronden en culturen elkaar iedere week. Ze bepalen zelf wat ze gaan doen, bijvoorbeeld kleding verstellen, een cursus of workshop volgen, samen koken of iets praktisch als samen formulieren invullen.

Huiskamer

Begin december start de Húskeamer van Bûtenpost'. Mensen kunnen binnenlopen voor een kopje koffie, of om een hapje mee te eten. Een plek waar je makkelijk naartoe gaat en snel op je gemak bent, ook als je netwerk niet zo groot is. Dat is het idee. Verder start de cursus ‘koken voor kanjers’, voor mensen met een lichte beperking. Ze doen zo niet alleen iets gezelligs samen, maar leren zichzelf ook beter redden.

Boost

Hink Speulman, organisator van het Kom Erbij Festival, is erg tevreden. Veel van deze ideeën sluimerden al wel, maar door het festival hebben ze een boost gekregen.  “Met zo’n evenement creëer je echt een ‘momentum’”, zegt hij. “Er waren heel veel vrijwilligers en professionals. Er zijn mooie contacten gelegd met het OranjeFonds. Heel leerzaam en inspirerend voor iedereen”.

Groot feest

De laatste dag was het groot feest. “Een perfecte dag”, zegt Speulman. “Het was de hele dag druk, met jong en oud, allerlei culturen, speciale doelgroepen zoals mensen met een licht verstandelijke beperking. Het heeft bij de mensen een heel positieve indruk achtergelaten. En dat maakt dat ze It Koartling in de toekomst ook weten te vinden.”

Verbouwing

Speulman buigt zich net over de bouwplannen. Want dat komt er ook nog bij: het gebouw van It Koartling is voor al die activiteiten niet groot genoeg meer. Er komt een mooie multifunctionele werkruimte bij en de rest moet worden verbouwd. Binnenkort moet er 3 ton bij elkaar gebracht worden. Gelukkig kunnen vrijwilligers ook een boel werk zelf doen.

Energie bundelen

Activiteiten en mensen onder een dak brengen leidt alleen maar tot meer energie en meer initiatieven, zo lijkt het. Mensen gaan zelf meedenken over wat er nog meer kan. Mooie ontwikkelingen, vindt Speulman. We zouden bijna gaan denken: in Buitenpost moet je je best doen om eenzaam te zijn...

Meer over It Koartling op VoordeBuurt.nl


Bent u de eerste die reageert?


U kunt reageren nadat u bent ingelogd.
Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over verenigingen?
Op de startpagina verenigingen vind je alle handige links over verenigingen.