Burennetwerk brengt buurtgenoten bij elkaar

Thema: Voorzieningen
"Ik vind het heel waardevol om met een ouder persoon om te gaan, die van een heel andere generatie is. "

Burennetwerk brengt buurtgenoten bij elkaar

03-07-2018 om 14:21

In de grote stad is veel eenzaamheid. Gelukkig zijn er organisaties die mensen met elkaar in contact brengen om elkaar te helpen. Zo hebben Hedwich en Jan elkaar leren kennen.

Bloemkool en een puddinkje

Sinds juni komt Hedwich regelmatig bij Jan op bezoek. Hedwich vertelt: “De tweede afspraak zijn we samen gaan eten. Eerst boodschappen gedaan, samen gekookt, netjes de tafel gedekt en samen aan tafel gegeten. Bloemkool (op zijn verzoek), aardappels met jus en een slavink, een puddinkje na. We hebben veel gepraat en naar de vliegtuigen gekeken die voorbij kwamen”. Jan vult aan: “Ik had in tijden niet meer met iemand aan tafel had gegeten, het was leuk”.

Burennetwerk

Burennetwerk is een organisatie die Amsterdamse buurtgenoten aan elkaar koppelt voor eenvoudige klusjes of sociaal contact. Iedereen kan zich aanmelden met een hulpvraag via de website of de telefoon. Het kan bijvoorbeeld gaan om een klusje in huis of in de tuin, maar ook om het doen van een boodschap, begeleiding naar de dokter, gewoon een kopje koffie drinken, of het maken van een wandeling. Ook mensen die graag iets voor een ander willen doen kunnen zich bij het Burennetwerk melden. Vervolgens gaat een team van medewerkers en vrijwilligers aan de slag om een goede match te maken.

Waardevol contact

Jan is erg blij met de bezoekjes van Hedwich. “Ik was een hele tijd alleenstaand, mijn vrouw was al een tijd dood. Hedwich is een heel aardige vrouw. Ze heeft me ook met haar auto weggebracht; ik ben niet zo goed ter been. Dan gingen we voor mijn oren naar het ziekenhuis. Zulke dingen doet ze wel hoor, ja.” Ook voor Hedwich is het contact bijzonder. “Ik vind het heel waardevol om met een ouder persoon om te gaan, die van een heel andere generatie is. Zijn kijk op het leven, en een bepaalde nuchterheid daarin, is gewoon heel leerzaam.”

 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.