Buurttuin Stromentuin

Thema: Verenigingen
"In de tuin willen we gezellig samen tuinieren met mensen van diverse pluimage"

Buurttuin Stromentuin

19-04-2019 om 10:17

In Middelburg verandert een leeg grasveld in een kleurrijke buurttuin. Een groep wijkbewoners legt een snipperpad aan, schoffelt de plantvakken en plant een ouderwetse boomgaard.

Wijkwens

6 jaar geleden vroeg de gemeente Middelburg aan de bewoners van de wijk Stromenwijk welke wensen zij voor hun wijk hadden. Het idee voor een wijktuin werd toen geboren. De bewoners kregen van de gemeente een leeg terrein in bruikleen. Vorig jaar moesten ze helaas weer vertrekken, omdat er op het terrein huizen gebouwd gaan worden. Gelukkig kon de buurttuin naar een nieuwe plek in de wijk verhuizen.

Natuurlijke ontmoetingsplaats

De buurttuin is vooral bedoeld als ontmoetingsplaats. “In de tuin willen we gezellig samen tuinieren met mensen van diverse pluimage” zegt Harriet Rademakers, tuinier van het eerste uur. “Onze huidige bezoekers en medewerkers zijn divers: Soms Turkse vrouwen, een Chinees, die typisch Chinese groenten verbouwt, iemand die de druiven verzorgt en wijn maakt en ouderen uit verpleeghuis.” Het milieu is ook belangrijk voor de buurttuin: “Er komen steeds meer tegeltuinen in de wijk. Met de buurttuin laten we zien dat het ook anders kan.”

Zeeuws fruit

In maart en april hebben de tuinliefhebbers op de nieuwe locatie 10 fruitbomen geplant. “We hebben advies gevraagd aan het fruitmuseum in Kapelle over ouderwetse Zeeuwse fruitbomen. Zij geven ook een snoeicursus aan wijkbewoners met een praktijkles in de tuin. Daarna kunnen wij onze eigen bomen zelf onderhouden.” De bomen staan er netjes bij. Hopelijk kunnen volgend jaar de eerste appels en peren geoogst worden.

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over verenigingen?
Op de startpagina verenigingen vind je alle handige links over verenigingen.