Collecteren met een glimlach

Thema: Verenigingen
"Je moet er wel lol en plezier aan hebben."

Collecteren met een glimlach

13-03-2018 om 15:15

De vrijwilligers van rugbyclub RCO Harlequins uit Oldenzaal collecteren al jaren voor het Oranje Fonds. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij.

Pure noodzaak

Het collecteren begon eigenlijk uit pure noodzaak. Enkele jaren geleden ging de Nederlandse Rugbybond failliet. Om een doorstart mogelijk te maken, moesten de clubs zelf de schulden van de bond aflossen. “We hadden twee mogelijkheden,” zegt Peter Reuvers, een actieve vrijwilliger bij de rugbyclub. “We konden van alle leden een bijdrage van €80,- vragen, of een andere oplossing zoeken.” Dat eerste vond het clubbestuur geen optie, dus besloten ze mee te doen aan de Oranje Fonds Collecte.

Jeugdopleiding

Ondertussen zijn alle schulden afgelost. Dit jaar collecteert de club voor iets leuks: “We willen graag investeren in de jeugdopleiding, zodat jongvolwassenen vanuit de club ook trainer of coach kunnen worden,” zegt Peter. “Het is belangrijk dat er ook jongens en meiden van tussen de 18 en 21 jaar op de club rondlopen, zodat de jonge kinderen helden hebben waar ze tegen op kunnen kijken.”

Vrijwilligersavond

RCO Harlequins heeft nooit problemen om genoeg collectanten te vinden. Op de vrijdag van de collecteweek organiseert de club een vrijwilligersavond met lekker eten en drinken. Alle collectebussen worden gewogen en de zwaarste wint een prijsje. De vrijwilligers gaan altijd twee aan twee de deuren langs, dat maakt het een stuk gezelliger. “Je moet ervoor zorgen dat ze er lol en plezier aan hebben,” aldus Peter. “Bij Harlequins doen we alles met een glimlach.”

Win-win situatie

RegioBank is partner van het Oranje Fonds en steunt de collecte. Collectanten brengen het opgehaalde geld naar een RegioBank in de buurt, dat is prettig en veilig. Edwin Loohuis van Regioadviescentrum Oldenzaal en Zelfstandig Adviseur van RegioBank helpt ook graag mee. “De Oranje Fonds Collecte is eigenlijk een win-win situatie,” zegt hij. “Je haalt geld op voor het goede doel en er blijft ook iets over voor in de regio. Ik hou wel van dat soort dingen, Iets terugdoen voor de samenleving.”

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over verenigingen?
Op de startpagina verenigingen vind je alle handige links over verenigingen.