De Dorpsondersteuner van Hilvarenbeek

Thema: Voorzieningen
"Simpele dingen maken een groot verschil."

De Dorpsondersteuner van Hilvarenbeek

09-10-2018 om 10:30

De bewoners van Hilvarenbeek helpen elkaar maar al te graag. De Dorpsondersteuner zorgt ervoor dat de hulp op de juiste plek terecht komt.

Simpele dingen maken een groot verschil

Bewoners kunnen bij de dorpsondersteuner terecht met grote en kleine vragen over wonen, zorg en welzijn. De Dorpsondersteuner zoekt dan samen met de bewoner naar een oplossing. Vaak gaat het om simpele dingen. De Dorpsondersteuner koppelt bijvoorbeeld bewoners aan elkaar die graag samen willen eten, of een wandelingetje maken. Ook kunnen bewoners een oproep doen voor hulp, zoals een oppas of een lift naar het ziekenhuis. Vrijwilligers kunnen zich ook bij de Dorpsondersteuner melden.

Iedereen telt mee!

De Dorpsondersteuner in de kern Hilvarenbeek is Karlijn Verschuren: “Met veel plezier ben ik sinds januari 2018 de Dorpsondersteuner in Hilvarenbeek. Samen met de vele enthousiaste vrijwilligers maken we hier iets heel leuks van. Iedereen telt mee en iedereen doet mee in Hilvarenbeek!” De Dorpsondersteuner beantwoordt niet alleen vragen van inwoners. Zij begeleidt de Buurtondersteuners bij hun werk in hun buurt. Samen vormen ze een team en helpen zo om van elke straat een leuke straat te maken, waar het prettig wonen is.

Vrijwilligers

De Dorpsondersteuner wordt geholpen door de Buurtondersteuners. Dit zijn vrijwilligers waar buurtgenoten kunnen aankloppen met een vraag. De Buurtondersteuner neemt de tijd om naar de vraag te luisteren en zoekt in eerste instantie een oplossing bij u in de buurt. Als dat niet lukt biedt de Dorpsondersteuner hulp en wordt zo nodig professionele hulp ingeschakeld.

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.