De duofiets brengt je in beweging

Thema: Voorzieningen
"Op de fiets ontstaan leuke persoonlijke contacten."

De duofiets brengt je in beweging

10-02-2020 om 10:50

Fietsen is heerlijk. Lekker buiten met de zon in je gezicht. Je bent in beweging en ziet ondertussen iets van de omgeving. Maar als je niet goed ziet, niet makkelijk beweegt of moeite hebt je evenwicht te bewaren, is fietsen geen optie meer. Wat dan wel kan is op pad met een duofiets. Meer dan honderd vrijwilligers uit Sassenheim, Voorhout en Warmond gaan regelmatig op pad met hun maatje. Zo wapperen de haren van 200 gasten weer lekker in de wind.

Nieuwe contacten

Nog eens langs de Kagerplassen, of een tochtje door de bollenvelden. Even kijken waar je vroeger woonde of juist de nieuwbouw aan de rand van het dorp bekijken. Of gewoon een boodschap doen. Samen gaan ze op pad. In een tocht van een tot drie uur peddelen de fietsmaatjes door de regio. Zo ontstaan tegelijk ook leuke persoonlijke contacten. Het fietsen kan op die manier ook helpen als iemand zich eenzaam voelt. De organisatie doet zijn best om een goede match te vinden tussen vrijwilliger en gast.

Samen genieten

Vrijwilliger Adrie fietst altijd na haar werk. “Straks in de lente staat alles weer in groei en bloei en dan geniet ik van de gezelligheid van de tsjilpende vogels, het buiten zijn en de natuur die groeit en bloeit. Niets is leuker dan om er samen van te genieten. We gaan elke keer weer ergens anders heen en komen regelmatig terug met onderweg gekochte bloemen of bollen. Mijn gast vertelt ondertussen over wat er in de loop van de jaren veranderd is in het landschap.”

Comfortabel en veilig

Een duofiets heeft twee comfortabele stoelen en elektrische trapondersteuning. Gasten kunnen zelf weten of ze meetrappen en in welk tempo. Bij de instructie van de vrijwilligers staat veiligheid en het aangenaam fietsen voor de gasten voorop. De vrijwilligers kunnen hun rit flexibel online in plannen, heel handig! Per ritje betaalt een gast 3 euro. Dat geld wordt besteed aan het onderhoud van de fietsen.

https://fietsmaatjesteylingen.nl/

Bekijk ook de video https://fietsmaatjes.nl/film-oranje-fonds-over-fietsmaatjes/

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.