De toppers van 2018

Thema: Voorzieningen
"Voor de Buurt wenst iedereen een gelukkig en sociaal 2019 toe!"

De toppers van 2018

27-12-2018 om 11:58

Voor de Buurt heeft dit jaar weer een heleboel sociale initiatieven in het zonnetje gezet. Het is prachtig om te zien dat zoveel mensen zich inzetten voor een betere buurt! We hebben de top 10 van de meest gelezen berichten hier op een rijtje gezet. Wij wensen iedereen een gelukkig en sociaal 2019 toe!

10: Opa’s en Oma’s gezocht

het Oranje Fonds en SBS6 maakten samen het programma “Mag ik jullie Oma/Opa zijn?”. Voor de Buurt plaatste een oproep voor deelnemers aan het programma. Gezinnen en ouderen werden aan elkaar gekoppeld, zodat ze samen leuke dingen kunnen gaan doen.

9: Legotheek helpt kinderen achter beeldscherm vandaan

De naam zegt het al: In de legotheek in Eefde kan je lego lenen, maar je kunt er ook gezellig samen bouwen. De legotheek wil kinderen achter hun beeldschermpjes vandaan krijgen en aan het bouwen zetten.

8: Burennetwerk brengt buurtgenoten bij elkaar

Burennetwerk is een organisatie die Amsterdamse buurtgenoten aan elkaar koppelt voor eenvoudige klusjes of sociaal contact. Op deze manier ontstaan bijzondere vriendschappen.

7: Kerstkaartenactie

Rond de feestdagen zijn er in het hele land verschillende kerstkaartenacties. Heb je nog kerstkaarten over? Stuur ze naar eenzame ouderen in het verzorgingstehuis!

6: In Meterik draait alles om de molen

‘Eendracht maakt macht’, dat is al meer dan 100 jaar de naam van de molen in het Limburgse Meterik. Actieve vrijwilligers uit Meterik wonnen met het nieuwe ‘bakhuuske’ de provinciale prijs van Kern met Pit.

5: Hoe is het nu met: Hondenspeeltuin Wierden

De oprichters van de hondenspeeltuin in Wierden, Martine en Edwin zijn enthousiaste mensen die gek zijn op honden. Met hulp van de gemeente en heel veel donaties realiseerden zij hun droom.

4: Hartverwarmende appeltaartactie

Wat een leuke actie! 2500 ouderen op Goeree-Overflakkee hebben zitten smullen van zelfgebakken appeltaart, vlak voor kerst. Heel Goeree-Overflakkee  ging namelijk aan de bak. Letterlijk: er werden bijna 250 appeltaarten gebakken.

3: Verzorgd Wonen in Exloo

Een oude boerderij aan de rand van Exloo is omgebouwd tot een nieuwe, kleinschalige woonzorgvoorziening met dagopvang voor ouderen. De bewoners zijn blij dat de oude boerderij een nieuwe bestemming heeft gekregen en zo weer voor de komende tijd behouden blijft.

2: Hoe is het nu met… de starterswoningen in Beltrum?

Voor veel jongeren is het moeilijk een woning te vinden in hun dorp van herkomst. In Beltrum hebben ze een oplossing gevonden: Bewoners bouwden zelf betaalbare starterswoningen.

1: Samen oud worden in Zieuwent

Tot de laatste dag in je eigen dorp blijven wonen, dat kan binnenkort in Zieuwent in de Achterhoek. Zieuwents Belang creëert een paradijsje voor ouderen.

 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.