De week tegen eenzaamheid

Thema: Voorzieningen
"Eigenlijk zou niemand zich eenzaam moeten voelen."

De week tegen eenzaamheid

19-09-2018 om 10:50

Het is bijna niet te geloven, maar meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. De Week tegen Eenzaamheid 2018 is van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober.

Kom erbij & schuif aan

Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het organiseren van een activiteit. Zo kun je een etentje organiseren waarbij je minimaal één plek reserveert voor iemand die wel wat gezelschap kan gebruiken. Dit kan een intiem etentje zijn in iemands huiskamer, of een groot evenement in het buurthuis. Wil je ook een etentje organiseren? Kijk dan op de website van Samen tegen eenzaamheid.

Kunst en Cultuur Kom erbij Festivals

Dit jaar vinden in de Week tegen Eenzaamheid voor het eerst tien speciale Kunst en Cultuur Kom erbij Festivals plaats. Verspreid over het land organiseren tien centra voor de kunsten gevarieerde en aantrekkelijke programma’s om de strijd tegen eenzaamheid te versterken. Vanuit kunst en cultuur willen zij bijdragen aan effectieve interventies tegen eenzaamheid en een krachtig middel zijn om de spiraal van eenzaamheid te doorbreken. Wil je weten wat er allemaal te doen is? Kijk dan op de website van Samen tegen eenzaamheid.

 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.