De week tegen eenzaamheid komt eraan

Thema: Voorzieningen
"De Week tegen Eenzaamheid vraagt aandacht voor eenzaamheid met de oproep: ‘Kom erbij!’"

De week tegen eenzaamheid komt eraan

16-08-2019 om 13:21

Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land zijn er speciale activiteiten: iedereen is welkom!

Ontmoeting

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich erg eenzaam. Bij eenzaamheid hebben mensen het gevoel dat ze er niet bij horen. De Week tegen Eenzaamheid vraagt aandacht voor dit probleem met de oproep: ‘Kom erbij!’. Iedereen kan meedoen aan de Week tegen Eenzaamheid door een activiteit te bezoeken of te organiseren. Zo ontstaat een week vol activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.

Bestel het Kom erbij-pakket

Wil je ook iets doen tegen eenzaamheid? Organiseer dan ook een leuke activiteit tijdens de week tegen eenzaamheid. Elk jaar worden er honderden ontmoetingsactiviteiten georganiseerd door maatschappelijke organisaties, sociaal werk, zorginstellingen, lokale coalities tegen eenzaamheid maar ook bedrijven en actieve burgers. Om mee te doen kun je een gratis ‘Kom erbij-pakket’ bestellen. Het pakket bevat bijvoorbeeld placemats met gesprekstarters, uitnodigingskaarten, een poster en eenzaamheid-signaleringskaarten. Het Kom erbij-pakket wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

Meer informatie

Bekijk de materialen in het Kom erbij-pakket en bestel direct

Lees meer over de Week tegen Eenzaamheid

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.