Dieren voor ouderen

Thema: Zorg
"Als ik zie wat zo’n eenvoudig bezoekje voor de ouderen betekent geeft dat extra veel voldoening."

Dieren voor ouderen

11-04-2019 om 14:22

Dieren kunnen troosten en knuffelen. Ze maken je aan het lachen en vertellen nooit je geheimen door. Dat geldt voor jong en oud. Jammer genoeg kunnen sommige ouderen niet meer zelf voor een huisdier zorgen. Daarom gaan vrijwilligers van DIVOO samen met hun honden op bezoek bij bewoners van woonzorgcentra.

Grote en kleine honden

Stichting DIVOO verzorgt aai- of knuffeluurtjes in woonzorgcentra in Lansingerland, Pijnacker en Nootdorp. Vrijwilligers nemen hun eigen huisdier mee. “De meeste dieren die aan het aaiproject deelnemen zijn honden.,” vertelt Marianne Beukers, voorzitter van de Stichting. “De organisatie probeert zoveel mogelijk om een leuke mengeling van grote en kleine honden samen te stellen. vrijwilligers krijgen een training. Het is belangrijk om met deze kwetsbare groep mensen te leren omgaan.”

Extra veel voldoening

Monique Smeding uit Bergschenhoek is al jaren vrijwilliger bij Divoovrijwilliger: “Ik kom al heel wat jaren met mijn honden bij de bewoners van de Oudelandse Hof in Berkel. De mensen zijn altijd blij om ons te zien. De honden vinden het trouwens ook heel gezellig om zo vertroeteld te worden. Als ik zie wat zo’n eenvoudig bezoekje voor de ouderen betekent geeft het extra veel voldoening om dit werk te doen. Tegenwoordig neem ik ook mijn konijnen mee en dat is een groot succes. Lekker zacht en klein om op schoot te nemen dus heerlijk om te knuffelen.”

Vrijwilligers gezocht

Stichting DIVOO is altijd wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Woon je in de buurt van Lansingerland en heb je een sociaal huisdier? Dan zou je ook op bezoek kunnen gaan bij de woonzorgcentra. DIVOO helpt ook mensen die niet meer voor hun eigen huisdier kunnen zorgen. Vrijwilligers helpen met uitlaten, of zoeken een nieuw gouden mandje als het echt niet meer lukt. Kijk voor meer informatie op de website van DIVOO.

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over zorg?
Op de startpagina zorg vind je alle handige links over zorg.