Dorpstuin Diphoorn

Thema: Verenigingen
"De Dorpstuin was meteen een groot succes"

Dorpstuin Diphoorn

20-03-2019 om 14:17

In het kleine Drentse dorp Diphoorn verbouwen buurtbewoners biologische groente, kruiden en fruit. Met wat financiële hulp van het Oranjefonds en de Nationale Postcodeloterij maken ze er een ware oase van.

(H)eerlijke producten

In het voorjaar van 2012 startte een enthousiaste groep vrijwilligers de Dorpstuin van Diphoorn. In deze tuin worden met veel aandacht en liefde voor de natuur op kleine schaal groenten, fruit en kruiden gekweekt zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Het motto van de Dorpstuin is dan ook: Gezond van eigen grond! De seizoenen bepalen wat er in de Dorpstuin geoogst kan worden. Dorpsbewoners kunnen het hele jaar door genieten van (h)eerlijke producten uit de streek.

Groen Dichterbij

De Dorpstuin was meteen een groot succes, niet alleen in Dipshoorn, maar ook daarbuiten. In 2013 werd Dorpstuin Diphoorn door Groen Dichterbij verkozen tot Icoonproject van Drenthe. Groen Dichterbij is een landelijke wedstrijd die georganiseerd wordt door o.a. het Oranjefonds en de Nationale Postcodeloterij. In 2014 mochten ze zich ook nog Kern met Pit noemen. Met het winnen van deze prijzen konden ze de tuin uitbreiden en een prachtige kapschuur neerzetten. Bovendien was de erkenning een enorme stimulans om door te gaan.

NLDoet

Tijdens NLDoet op 16 maart kon iedereen in de Dorpstuin van Diphoorn de handen uit de mouwen te steken. "We hielden ons bezighouden met het omploegen van de bedden, met de Mantis. De bedden werden bewerkt, in vorm gebracht en bemest", aldus de vrijwilligers van de Dorpstuin. Daarnaast hielden de vrijwilligers zich bezig met plantenlabels bij de bedden te zetten, onkruid te wieden, bladeren bijeen te harken en andere voorkomende werkzaamheden. “Er is veel werk verzet, eerst al op de vrijdag en daarna op de zaterdag toen het weer droger werd. De komende weken gaan we zeker door met de dorpstuin verder in orde te maken. NLDoet is een aanzet geweest om het nieuwe seizoen op te starten!”

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over verenigingen?
Op de startpagina verenigingen vind je alle handige links over verenigingen.