Een huiskamer voor Heide

Thema: Voorzieningen
"Als we dit gebouw niet hadden, zouden we elkaar in Heide niet zo kunnen ontmoeten."

Een huiskamer voor Heide

23-05-2019 om 14:35

Een paar jaar geleden sloot de school in Heide. Dat betkende dat er geen ontmoetingsplek meer was in het kleine Limburgse dorp. Daar wilden de inwoners niets van weten. Dankzij Dorpscoöperatie Heide is de school omgebouwd tot een huiskamer voor jong en oud.

Bijna iedereen doet mee

Vrijwilligers zetten zich in om een goedlopende huiskamer voor het dorp te bieden. Dorpscoöperatie Heide hoopt zo dat Heide een dorp blijft waar mensen elkaar kennen en samen werken om het dorp leefbaar te houden. “Als we dit gebouw niet hadden, zouden we elkaar in Heide niet zo kunnen ontmoeten,” zegt Ruud Michels, voorzitter van de dorpscoöperatie. In het Limburgse dorpje wonen ongeveer 450 mensen, maar liefst 150 daarvan zijn vrijwilliger bij de Dorpscoöperatie. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 3 dorpsbewoners actief meedoet!

Allerlei activiteiten

In de voormalige basisschool vinden allerlei activiteiten plaats. Zo wordt er maandelijks door een groep vrijwilligers gekookt voor de senioren. Van woensdag tot en met zaterdag houden vrijwilligers de Huiskamer draaiende. Bezoekers kunnen daar een kopje koffie drinken en eventueel lunchen. De vrijwilligers geven zelf aan wat ze graag willen doen, want plezier hebben in wat je doet zorgt ervoor dat mensen blijven terugkomen.

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.