Fijne feestdagen! (ook voor je buurman)

Fijne feestdagen! (ook voor je buurman)

20-12-2016 om 12:50

Fijne feestdagen gewenst voor iedereen, en een warm en saamhorig 2017! Ook voor de eenzame ouderen in jouw buurt trouwens. En daar kun jij natuurlijk een steentje aan bijdragen. Op de valreep nog een paar kersttips:

  • Nodig eens je oudtante, voormalige buurvrouw of die goeie vriend van je overleden opa eens uit met kerst! Wedden dat zij of hij je heel dankbaar zal zijn, en dat jullie er samen een bijzondere avond van maken? Vooral oude mensen die geen familie meer hebben, brengen de kerstdagen vaak op hun eentje door. Zij zullen het fijn vinden om deel te nemen aan warm en gezellig familiefeest.
  • Of breng iemand die niet meer mobiel is een bezoekje in het zorgcentrum. En neem een flesje bubbels of iets lekkers mee te brengen om het feestelijk te maken!
  • Doe een dagje vrijwilligerswerk in het woonzorgcentrum of bij een ouderenorganisatie. Help bijvoorbeeld mee om het kerstdiner te organiseren tijdens de feestdagen.

In het themadossier vind je meer tips en oplossingen over wat jij kunt doen om eenzame ouderen in jouw buurt te helpen. Ook ná de feestdagen! Dus doe vast inspiratie op voor goede voornemens in 2017!


Bent u de eerste die reageert?


U kunt reageren nadat u bent ingelogd.
Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over zorg?
Op de startpagina zorg vind je alle handige links over zorg.