Flexibel vrijwilligerswerk

Thema: Verenigingen
"Bijzonder dat ik met mijn fulltime baan, sporten én huishouden, toch zo’n groot verschil kan maken."

Flexibel vrijwilligerswerk

09-05-2019 om 12:24

Soms denk je dat je vrijwilligerswerk niet kunt combineren met je baan, drukke gezin of sociale leven. Maar toch wil je iets voor een ander betekenen. Op verschillende plekken in het land kun je dan terecht bij Stichting Present. Zij organiseren allerlei sociale projecten, waar je gemakkelijk bij aan kunt schuiven.

Hoe werkt het?

Het project Flex Present biedt flexibel vrijwilligerswerk op maat zodat iedereen op een laagdrempelige manier het verschil kan maken. Iemand meldt zich in zijn eentje als flexer aan, maar gaat uiteindelijk samen met andere vrijwilligers aan de slag voor iemand die hun hulp hard nodig heeft. Ze klaren in één dag een grote klus, zoals het opknappen van een tuin. Petra Bolink , flexer bij Present Almelo, is enthousiast: “Bijzonder dat ik met mijn fulltime baan, sporten én huishouden, toch vrijwilligerswerk kan doen en zo’n groot verschil kan maken voor een ander”

Hoopvolle berichten

In Almelo heeft een groep vrijwilligers het huis van een meneer opgeruimd. Hij was zo eenzaam dat hij niet meer goed voor zichzelf kon zorgen. De groep vrijwilligers heeft op een zaterdag geholpen, hem gezien en hoop gegeven. In samenwerking met hulpverlening van het Leger des Heils wordt er gewerkt aan herstel. Afgelopen week ontvingen wij een hoopvol bericht na aanleiding van het opruim- en schoonmaakproject. “Mijn cliënt kookt sinds hele lange tijd weer thuis”.

Doe ook mee!

Door het vrijwilligerswerk in groepsverband leren ze niet alleen andere mensen kennen, maar ervaren ze ook de kracht van samen werken. De eenmalige projecten houden het leuk. Hierdoor melden vrijwilligers zich vaker aan voor een nieuwe klus die bij hen en hun agenda past. En helpen ze zo vaker een stadsgenoot in nood. Wil je ook meedoen? Kijk dan op de website van Present voor projecten bij jou in de buurt.

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over verenigingen?
Op de startpagina verenigingen vind je alle handige links over verenigingen.