Gelukkig oud worden in het Polderhofje

Thema: Zorg
"Elke dag moet een feestje zijn."

Gelukkig oud worden in het Polderhofje

15-07-2019 om 11:17

Als mensen ouder worden, voelen ze zich soms eenzaam. Ze werken niet meer, verliezen misschien hun partner of worden ziek. Verpleegkundige Jennifer Hofmeijer wilde deze mensen helpen en opende daarom een minidorpje in Anna Pauwlona, speciaal voor ouderen.

Dat kan beter!

Jennifer werkte al jaren als verpleegkundige op de ambulance en in de gespecialiseerde verpleegkunde. Op die manier kwam ze veel bij de mensen thuis: “Oudere mensen komen soms in schrijnende omstandigheden terecht. Dat raakte mij. Ik was er zeker van dat dit anders kon.” Daarom besloot zij Het Polder Hofje te ontwikkelen. Binnen Anna Paulowna is het een dorpje op zich, waar senioren zelfstandig kunnen wonen en – als ze het nodig hebben – zorg kunnen krijgen.

Elke dag een feestje

Het hofje is gebouwd in oud-Hollandse stijl met trapgevels, klokgevels, een waterpomp en in het midden een grasveld. Daar omheen zitten de nieuwe bewoners in de zon koffie te drinken. “We willen hier mensen met elkaar verbinden, zodat ze niet vereenzamen. Elke dag moet een feestje zijn,” zegt Jennifer. De zorg in Het Polder Hofje is geregeld, omdat er altijd verpleegkundigen in de buurt zijn. Voor Jennifer Hofmeijer bijna het belangrijkste voor de oude dag: “Als die laatste plek ook geluk kan creëeren, dan is dat is een mooi streven voor.”

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over zorg?
Op de startpagina zorg vind je alle handige links over zorg.