Goede buren maken gelukkig

Thema: Voorzieningen
"Als geld niet gelukkig maakt, wat dan wel? Fijne buren, blijkt uit onderzoek van het CBS."

Goede buren maken gelukkig

08-02-2018 om 11:16

Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze. Een goede gezondheid, leuk werk, fijne vrienden en gezellige buren doen dat wél. Dus als u zou mogen kiezen tussen een miljoen euro of een goede band met uw buren, wat doet u dan? 

Stiekem toch een lastige vraag. Een miljoen euro klinkt aantrekkelijk, maar als het aan het CBS ligt zou u toch voor de goede band met uw buren moeten gaan. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat ruim 9 op de 10 volwassenen die blij zijn met hun huis of buurt, ook blij zijn met hun leven in het algemeen. 

Gevoel van verbondenheid

Vooral een fijne buurt heeft grote invloed op ons geluksgevoel. Van de buurtbewoners die veel sociale cohesie ervaren is 97 procent tevreden met hun leven. Bij mensen die weinig sociale cohesie ervaren in hun buurt is dit 69 procent. Hoe meer we in contact staan met de mensen om ons heen, hoe blijer we dus zijn. Dat geldt naast onze buren natuurlijk ook voor familie, vrienden en kennissen. 

Maar die miljoen euro dan…

Lonkt het grote geld nog steeds? Troost u dan met de gedachte dat geld winnen echt niet gelukkig maakt. Een grote Nederlandse loterij vroeg haar winnaars in een enquête of ze daadwerkelijk gelukkiger waren na het winnen van een flinke geldprijs. Het antwoord zal u verbazen: 70% zegt van niet.  

Toch maar weer eens tijd om iets leuks te doen met de buren? 

 

Dit artikel is eerder gepubliceerd op regiobankadviseurs.nl

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.