Gouden Pit voor Beweegroute Helvoirt

Thema: Voorzieningen
"De Beweegroute kwam met veel stemmen én veel lof van de jury als winnaar uit de bus."

Gouden Pit voor Beweegroute Helvoirt

04-04-2019 om 15:43

Op 30 maart werd de Gouden Pit uitgereikt aan het beste plan om de buurt te verbeteren. Beweegroute Helvoirt won een mooi geldbedrag om het plan uit te gaan voeren.

Kern met pit

Kern met Pit is een wedstrijd voor buren en dorpsgenoten die een goed idee hebben om hun buurt te verbeteren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Afgelopen najaar hebben een heleboel enthousiaste buren hun plannen aangemeld. De finale van Kern met Pit vond plaats tijdens het We doen het samen! Festival in Amersfoort.

Beweegroute

Het idee voor Beweegroute Helvoirt komt van multifunctioneel centrum het HelvoirThuis. Zij wilden de mensen van de school, wijk, sportvereniging en woon- en zorgcentrum in beweging krijgen, onder het motto 'een leven lang bewegen'. Beweegroute Helvoirt is een herkenbare uitgestippelde route met diverse fitnesstoestellen en speeltoestellen voor alle leeftijden. Het doel is niet alleen om meer mensen te laten bewegen maar ook om meer mensen sámen te laten zijn.

Veel mooie prijzen

De winnaar van de Gouden Pit werd bepaald door een vakjury en publieksstemmen. De trofeewinnaars hebben hard gewerkt om zoveel mogelijk stemmen te krijgen: bijna 5000 keer is er gestemd! De Beweegroute kwam met veel stemmen én veel lof van de jury als winnaar uit de bus. De tweede prijs van 2.000 euro was voor de Vrienden van de Hennipgaarde uit Zevenhuizen in Zuid-Holland. En de derde prijs, ter waarde van 1.000 euro, ging naar De Hoeskamer van Maria Hoop uit Limburg. Wilt u meer weten over Kern met Pit? Kijk dan op de website.

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.