Grijs, Groen & Gelukkig op Zorgerf Buiten-Land

Thema: Zorg
"Contact met de natuur is goed voor een gezonde en gelukkige oude dag."

Grijs, Groen & Gelukkig op Zorgerf Buiten-Land

31-07-2018 om 14:02

Op Zorgerf Buiten-Land kunnen ouderen met dementie terecht voor dagbehandeling. Sinds kort werken ze samen met IVN Natuureducatie onder het motto ‘Grijs, Groen & Gelukkig’. Verschillende activiteiten brengen ouderen in contact met de natuur. En dat is goed voor een gezonde en gelukkige oude dag, blijkt uit verschillende wetenschappelijke studies.

Samen de natuur beleven

Yvonne van der Leest is eigenaar van Zorgerf Buiten-Land, met vestigingen in Nijkerk en Putten. “Hoewel wij al dagelijks buiten zijn en veel met groen doen, werden wij ontzettend enthousiast toen we hoorden over Grijs, Groen & Gelukkig. Vooral de grote kennis die er bij IVN is over de natuur spreekt ons erg aan. Ouderen horen graag over de natuur en wij denken dat de grote ervaring die IVN heeft op het gebied van natuurbeleving, samen ontdekken van de natuur, van grote waarde is voor onze doelgroep”, aldus Yvonne van der Leest.

Natuurverhalen

IVN’er Herman de Jongh vertelde aan de hand van zijn collectie opgezette dieren  natuurverhalen. Als afsluiter mochten de senioren een kunstwerk maken met bloemblaadjes. Natuur & Gezondheid is een belangrijk thema binnen IVN. Zij  kunnen met hun werk veel betekenen voor mensen. Ouderen zijn een kwetsbare groep die meestal niet meer met de natuur in aanraking komen, maar het des te harder nodig hebben!

Positieve effecten

Met het project Grijs, Groen & Gelukkig bezorgt IVN, met ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij, tienduizend ouderen een gelukkige oude dag door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. IVN helpt zorgcentra hun omgeving te vergroenen en een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden. Zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden kunnen gelijk ook meegenieten.

 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over zorg?
Op de startpagina zorg vind je alle handige links over zorg.