Hartverwarmende appeltaartactie

Thema: Voorzieningen
"Geluk kun je doorgeven!"

Hartverwarmende appeltaartactie

10-01-2018 om 14:11

Wat een leuke actie! 2500 ouderen op Goeree-Overflakkee hebben zitten smullen van zelfgebakken appeltaart, vlak voor kerst. Heel Goeree-Overflakkee  ging namelijk aan de bak. Letterlijk: er werden bijna 250 appeltaarten gebakken. Een hartverwarmend idee van Adviesgroep De Vogel uit Ouddorp. Oldenzaal werd aangestoken met het bakvirus en leverde 110 appeltaarten aan ouderen in de buurt.

Meer dan alleen een zorgverzekering

Aan het eind van het jaar zijn we druk bezig met het vergelijken van zorgverzekeringen, om voor klanten te zoeken naar de best passende zorgverzekering”, vertelt Jan van Gurp, marketing- & communicatiemedewerker van Adviesgroep De Vogel. “Vanuit die aandacht voor zorg kregen we vier jaar geleden dit idee. Ook een uiting van zorgen voor elkaar, door gezamenlijk iets leuks te doen, en de ouderen in het zonnetje zetten.” 

Aan de slag voor een ander

Iedereen die dat wilde kon een gratis tasje ingrediënten ophalen bij de plaatselijke Albert Heijn of op het kantoor van De Vogel. Daarmee bakten ze dan thuis een heerlijke taart, die ze konden inleveren op het kantoor van Adviesgroep De Vogel. “Sommige mensen bezorgden de taart zelf, en wij hebben hier hebben ongeveer 200 taarten teruggekregen”, vertelt Jan van Gurp. “En die hebben we op donderdag en vrijdag bezorgd bij ouderen over het hele eiland. Dit jaar vonden de thuisbakkers een kerstkaart in het tasje met ingrediënten. Veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om een mooie kerstboodschap voor de ouderen op de kaart te schrijven.” Albert Heijn stelt samen met De Vogel de ingrediënten beschikbaar. Verpak De Jong heeft belangeloos de taartendozen geleverd, SFA Print een nieuwe huisstijl ontwikkeld en Kranse Printwrx de receptkaartjes en stickers gedrukt. 

Zelf bezorgd

De taarten werden overal dankbaar ontvangen. Van Gurp heeft vele taarten uit mogen delen. “Het is geweldig om te zien hoe de mensen reageren. De ouderen zijn heel erg verrast”, vertelt hij enthousiast. Je hebt natuurlijk best veel ouderen die eenzaam zijn,  vandaar ook dat we de actie zijn begonnen.  Het is mooi om een glimlach op iemands gezicht te  zien - daar doe je het voor!” 

Heel Oldenzaal bakt

De appeltaartactie inspireerde Edwin Loohuis, RegioBankadviseur van RegioAdviescentrum in Oldenzaal. Onlangs bracht hij zijn oom naar een verzorgingshuis en het stak hem hoe eenzaam veel ouderen zijn. “Iedereen is druk bezig en doet zijn eigen ding. Ik vond het tijd om eens iets voor anderen te doen”, zegt Loohuis. De actie  was direct een succes. In Oldenzaal werden 110 appeltaarten gebakken. “We gaven de taartenbakkers er een blanco doos bij met de vraag om deze te versieren. Alle dozen kwamen allemaal prachtig versierd terug, soms nog mooier dan de inhoud!” De taarten werden bezorgd bij verzorgingscentra, wel 60 mantelzorgers en Loohuis leverde ze zelf aan huis af. “Het is wat werk, maar geeft heel veel voldoening!”

Geluksjuf

Wat Loohuis het meeste aansprak, was de reactie van de geluksjuf. “Zij geeft lessen op basisscholen over gelukkig zijn. In totaal hebben 7 klassen appeltaarten gemaakt en kinderen hebben ze zelf afgeleverd. Ze hadden kerstmutsen op en hebben kerstliedjes voor de ouderen gezongen. Zo leerden de kinderen ook dat je geluk door kunt geven. In zijn geheel vond ik de actie erg leuk om mee te maken!”

Een kersttraditie

“Volgend jaar weer, dit wordt een traditie”, zegt Loohuis overtuigd. “Misschien wordt het ook wel breder opgepakt onder RegioBank kantoren. Ik heb mijn positieve ervaring met de collega’s gedeeld.” Ook in Goeree-Overflakkee  is het een heuse traditie geworden. Het is alweer het vierde jaar van Heel Goeree-Overflakkee  bakt, waar veel thuisbakkers enthousiast aan meedoen.

In de media

De bakkers werden uitgenodigd om foto's van hun bakactiviteiten te delen op de sociale media. En dat deden ze! Benieuwd? 

Kijk maar op de Facebookpagina Heel Goeree-Overflakkee bakt. Daar is ook een leuk filmpje te vinden waarin Jan van Gurp over de actie vertelt!
De mooie resultaten van Heel Oldenzaal bakt zijn ook te zien op Facebook. 

Beide acties werden ook vermeld in de media:
Eilanden-nieuws Goeree-Overflakkee
Tubantia over Oldenzaal 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.