Iedereen kan het bos in!

Thema: Voorzieningen
"Er is voor elk wat wils, of je nou van natuur, geschiedenis of gezelligheid houdt. "

Iedereen kan het bos in!

15-10-2019 om 15:40

Kastanjes, paddenstoelen, dwarrelende blaadjes: de herfst is de mooiste tijd om het bos in te gaan. Door het hele land worden leuke wandeltochten georganiseerd. Er is voor elk wat wils, of je nou van natuur, geschiedenis of gezelligheid houdt.

Natuur

Wil je meer weten over de natuur? Dan kan je bijvoorbeeld op stap met de IVN. De gidsen weten echt heel veel over planten, dieren en paddenstoelen. Binnenkort worden er op allerlei plekken in het land paddenstoelentochten georganiseerd, bijvoorbeeld in Milheze, Geldrop en Nijverdal. Kijk op de website van het IVN voor alle activiteiten.

Geschiedenis

Tijdens een boswandeling kan je ook veel over de geschiedenis leren. Veel Nederlandse bossen horen namelijk bij een landgoed of een kasteel. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten organiseren vaak excursies over de geschiedenis van een gebied. Vergeet ook Gelders Landschap en Kastelen niet. Zij beheren prachtige kastelen die je ook nog eens van binnen kunt bekijken.

Gezelligheid

Een boswandeling is ook een mooie gelegenheid om eens bij te kletsen met een oude bekende of om nieuwe mensen te leren kennen. Veel lokale welzijnsorganisaties organiseren wandeltochten speciaal voor senioren, zoals Impuls in Oldenzaal, Seniorenraad Roermond of de Cocon in Emmen. Voor jongere singels die graag nieuwe mensen willen leren kennen is er De Wandeldate.

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.