Kerstboom voor de hele buurt

Thema: Voorzieningen
"Samen de buurt gezellig maken!"
0 Reageer als eerste

Kerstboom voor de hele buurt

13-12-2016 om 15:27

In allerlei buurten in Nederland versieren buurtbewoners een buurtkerstboom. Dat brengt sfeer en gezelligheid in de buurt. Bijvoorbeeld in Barendrecht: daar staat dit jaar een mooi versierde 'buurtboom' bij zorgcomplex Borgstede. Met dank aan Alina en Fleur, twee jonge meiden van bijna 12 en 13 jaar!

Boom voor de buurt

"Iedere keer als we langsfietsten bedachten we dat het zo leuk zou zijn voor alle buurtbewoners en kinderen als een mooi versierde kerstboom zou staan", vertellen de meiden. Een boom van én voor de buurt, voor jong en oud. Dat gaat nu gebeuren. De meiden stapten naar de gemeente. Die vond het een leuk idee, net als de bewoners en het personeel van Borgstede. En de boom kwam er! Maandag 19 december kunnen kinderen versieringen komen knutselen voor in de boom. En  woensdag is er een gezellige middag samen met alle (buurt)bewoners. Dan wordt alles in de boom gehangen en gaan de lichtjes aan! Leuk idee, meiden!

Er staan nog veel meer 'buurtbomen' in Nederland:

  • Mijn Buurt Assen bijvoorbeeld geeft iedere buurt een kerstboom. Je hoeft alleen maar een mailtje te sturen. Voorwaarde is wel dat je ook iets leuks organiseert, bijvoorbeeld samen oliebollen of kniepertjes bakken, een gezellige borrel, een vuurkorf met glühwein en warme chocolademelk erbij, noem maar op!
  • Ook in Hendrik-Ido-Ambacht kun je een kerstboom aanvragen voor in je straat. De gemeente brengt de boom zelfs naar de buurt, zet hem stevig vast op de afgesproken plek en zorgt ook nog voor lampjes. Buurtbewoners versieren samen de boom en zorgen zo voor een gezellige kerstsfeer in de straat.
  • In Dronten kun je zelfs een heel kerstboompakket aanvragen! Behalve een mooie boom voor de buurt zit daar een kerstpakket bij voor 15 tot 20 personen met o.a. snert, glühwein, chocolademelk en lekkere hapjes. Je moet hem wel met minstens zes buurtbewoners samen aanvragen.

Elkaar ontmoeten

Natuurlijk zijn er nog veel meer dorpen en buurten met een leuke kerstboomactie. Allemaal weer een beetje anders, maar het idee is hetzelfde: het is fijn om elkaar te ontmoeten in deze donkere maand. Door gezellig met de buurt iets muzikaals te organiseren. Of om samen een hapje en een drankje te doen, of een kerstverhaal te vertellen.

En wat doen jullie in deze donkere maand om het in de buurt of in de straat gezellig te maken?


Bent u de eerste die reageert?


U kunt reageren nadat u bent ingelogd.
Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.