Landgoed DeCamping in 't Zand

Thema: Voorzieningen
"Deze plek brengt leven in de brouwerij "

Landgoed DeCamping in 't Zand

07-03-2019 om 14:37

Toen de voetbalclub in ’t Zand zijn deuren sloot, zagen Drewes Wildeman en Dick Stukkien hun kans schoon. Ze veranderden de voetbalclub in een camping met een sociaal tintje.

Logische keuze

Eigenlijk was de transformatie van voetbalveld naar camping heel logisch: Er is een kantine met een keuken. Er is ruimte. Er is elektriciteit en stromend water. Maar het moest meer worden dan een camping alleen. Wildeman en compagnon Stukkien noemen het ‘een sociaal dorpsbedrijf’. Een plek die leven in de brouwerij brengt en waar mensen terecht kunnen die – om wat voor reden dan ook – zorg of begeleiding nodig hebben. „We willen dit initiatief aangrijpen om iets moois te doen voor het dorp en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, zegt Stukkien.

Leven in de brouwerij

De eerste stap was de opening van een dorpssupermarkt. Hier worden allerlei voedingsmiddelen verkocht door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er was geen winkel meer in het dorp, dus dit is een welkome aanvulling. Daarnaast is er een werkplaats, waar innovatieve vakantiehuisjes worden gebouwd en getest. Sinds afgelopen zomer is de camping geopend voor gasten en wordt er volop gekampeerd. Als de zon maar even schijnt zit het terras bij de kantine stampvol.

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.