Migrante ouderen minder eenzaam

Thema: Zorg
"Het mooie is dat zo niet alleen de ouderen, maar ook deze vrouwen verder geholpen worden door dit project"

Migrante ouderen minder eenzaam

21-12-2017 om 10:10

Hoe is het nu met….. de buurtbode?

In Vinkhuizen, een wijk van Groningen, lag een plan voor een buurtbode. Anderhalf jaar geleden schreven we er een artikel over. We waren benieuwd hoe het nu is, en belden eens op: hoe is het verder gegaan met de buurtbode? Die is er uiteindelijk niet gekomen, vertelt Derya Baran, maar het is wel in een andere vorm opgepakt. "In heel Groningen organiseren we dagbesteding voor migrante ouderen," vertelt ze, "vanuit het Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn." Doel: eenzaamheid onder migranten verminderen.

Ver van wet- en regelgeving

“We hebben in diverse wijken nu 1 dag in de week een vrouwengroep", vertelt Derya. "We doen creatieve activiteiten, spelletjes, en geven voorlichting over ouderenzorg. We merken namelijk dat de doelgroep heel ver van de wet- en regelgeving af staat. Mensen kunnen ook hulp vragen bij klusjes in en om het huis. We hebben ook nog plannen voor een dagbesteding voor oudere migrante mannen.”

Multiculti vrijwilligers

De dagbesteding wordt begeleid door een grote groep vrijwilligers, vaak vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt. Onder het thema ‘Jasmijn Zorgt’ hebben inmiddels dertien vrouwen van allerlei culturele achtergronden een certificaat behaald om migrante ouderen te kunnen begeleiden. Derya: “Het mooie is dat zo niet alleen de ouderen, maar ook deze vrouwen verder geholpen worden door dit project.”

Meer over Jasmijn zorgt >>


 

 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over zorg?
Op de startpagina zorg vind je alle handige links over zorg.