Onze Buurt maakt Limburg leefbaarder

Thema: Voorzieningen
"Niet alleen vanwege het geld, ook omdat de prijs zo’n waardering uit spreekt."

Onze Buurt maakt Limburg leefbaarder

24-07-2018 om 13:57

Onze Buurt is een actie die mensen en groepen stimuleert om zelf te werken aan de leefbaarheid in de wijk, buurt of dorp. Sinds 2012 ligt er jaarlijks een startkapitaal klaar van tienduizenden euro’s voor het beste buurtplan van Limburg.

Stevig startkapitaal

Onze Buurt vindt het belangrijk dat mensen in wijken samen werken aan de verfraaiing van de omgeving en onderlinge contacten opzoeken. Daarom reiken ze elk jaar een stevig startkapitaal uit aan het beste buurtplan. De bedoeling is dat bewoners zelf iets bedenken ter verbetering van de omgeving. De bewoners moeten het samen uitwerken en anderen enthousiast maken om mee te doen.

Kansmakers

Een project maakt meer kans om geselecteerd te worden voor de finale, naar mate het meer draagvlak heeft, origineler en reëler is en het beter uitgewerkt is. Het kan gaan om een fysieke facelift van de buurt, maar ook om een gezamenlijke activiteit die het gevoel van samenhang brengt in de wijk. Onze Buurt is een actie van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg, uitgevoerd met hulp van Oranje Fonds en de Provincie Limburg.

Moedercentrum Maxima

2016 was een jubileum jaar voor Onze Buurt met een prijzenpot die groter was dan ooit: Moedercentrum Maximina Roermond kreeg €45.000 voor de verbouwing van de Wereldkeuken. Hier ontmoeten tientallen vrouwen uit de wijk Donderberg elkaar. De multi-culti kooklessen dragen bij aan ontwikkeling en ontplooiing van vrouwen in de wijk. De 5 projecten die tweede werden gingen naar huis met een royale troostprijs van elk €3000,-.

Doe ook mee!

Heb je ook een vernieuwend en verbindend buurtinitiatief in Limburg? Meld je aan via de website van Onze Buurt. Dat kan nog tot 31 augustus 2018.

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.