Opa’s en oma’s gezocht

Thema: Voorzieningen
"Mag ik jullie Oma/Opa zijn?"

Opa’s en oma’s gezocht

25-10-2018 om 14:14

“Mag ik jullie Oma/Opa zijn?” Dat is de titel van een splinternieuw televisieprogramma. Gezinnen en ouderen worden aan elkaar gekoppeld, zodat ze elkaars bonus familie kunnen zijn.

Samen leuke dingen doen

Het programma is opgezet door het Oranje Fonds en wordt uitgezonden op SBS6. Het doel is dat beide partijen iets voor elkaar kunnen betekenen. Misschien zijn de grootouders van het gezin overleden en missen ze iemand om de kinderen te verwennen. Misschien voelt de oudere zich eenzaam omdat de eigen kinderen ver weg wonen. Door samen leuke dingen te doen, is iedereen geholpen.

Nieuwe familie

In elke aflevering volgen we de zoektocht van één opa of oma die een selectie mag maken van alle gezinnen die zich aangemeld hebben voor het programma. De oudere deelnemer mag aangeven welke van deze gezinnen hij beter wil leren kennen door samen op stap te gaan, bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd of een rondvaart. Uiteindelijk vindt opa of oma één gezin waar beide partijen elkaar zo veel kunnen bieden, dat er sprake is van een ‘nieuwe familie’.

Meld u aan!

Lijkt het u leuk om mee te de doen met het programma? SBS6 zoekt nog opa’s en oma’s. Bent u ouder dan 60, maar nog wel fit genoeg voor leuke uitjes? Heeft u door overlijden, scheiding, afstand of emigratie weinig contact meer met uw eigen familie? Meld u dan aan door een mailtje te sturen aan redactie@icp.nl

Kijk voor meer informatie op de website van het Oranje Fonds.

 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.