Open je hart tijdens een mooie wandeling

Thema: Voorzieningen
"Een wandeling is een mooi moment voor een gesprek."

Open je hart tijdens een mooie wandeling

24-08-2019 om 12:47

Foto: Peter Snaterse

De meeste mensen maken vroeg of laat een moeilijke periode in hun leven door. Misschien voel je je eenzaam na een echtscheiding, ziekte of het verlies van een baan. Dan is het mooi dat er initiatieven als OpenJeHart bestaan. Via deze organisatie kan iedereen zich aanmelden voor een wandeling of andere leuke activiteiten. Je ontmoet er gezellige mensen en je komt lekker in beweging.

Mensen helpen door verbinding te maken

OpenJeHart is opgericht door Liane Wolfert uit Swifterbant. Liane weet zelf wat het is om eenzaam te zijn. Een paar jaar geleden gebeurde er veel tegelijk in haar leven. Ze ging scheiden, haar kinderen verlieten het huis en ze verloor haar baan. “Ik heb toen gemerkt hoe belangrijk het is om een goed sociaal netwerk te hebben. Ik ben mijn vriendinnen en familie nog steeds dankbaar voor hun hulp. Maar ik dacht ook: ik heb niks meer te verliezen. Laat ik een bedrijf opzetten dat ook andere mensen helpt hun netwerk op te bouwen en te onderhouden. Om verbinding te maken met een ander, moet je eerst verbinding met jezelf hebben, vanuit je hart. Dus werd de naam OpenJeHart.”

Geen gewone wandelclub

Elke week gaan er groepen mensen wandelen met OpenJeHart, maar toch is het geen wandelclub. Liane Wolfert legt uit hoe ze mensen ermee helpt: “De wekelijkse wandelingen zijn een belangrijk onderdeel van OpenJeHart. Gewoon lekker bewegen. En tegelijkertijd is een wandeling een mooi moment om gesprekken met anderen te hebben. Een heel belangrijk verschil met een gewone wandelclub is dat het wandelen gebeurt onder begeleiding van een professionele coach. Die zorgt ervoor dat iedereen gezien en gehoord wordt.”

Gratis lid

OpenJeHart organiseert ook allerlei cursussen en activiteiten, zoals workshops over omdenken of stoppen met piekeren, maar ook creatieve salons en allerlei uitjes.  De activiteiten bieden structuur en iets om naar uit te kijken. Of, zoals een lid zegt: “Als ik dit niet had, zat ik gewoon weer binnen.” Inmiddels zijn er ruim 1.000 mensen lid in meer dan 30 groepen. Meedoen met OpenJeHart kan momenteel in Den Haag, Dronten en Lelystad. Aanmelden is vrijblijvend en lid zijn is gratis. Kijk op openjehart.nu. Wil je zelf een groep opzetten of als bedrijf met de methodiek leren werken? Neem contact op.

 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.