Residence De Stek

Thema: Voorzieningen
"Bij dit plan hadden we veel geduld nodig."

Residence De Stek

03-06-2019 om 11:47

Elk nadeel heeft zijn voordeel: Inwoners van Castenray bouwen vijf appartementen in een leegstaande school zodat ouderen in eigen dorp kunnen blijven wonen.

Geduld is een schone zaak

In Castenray zet een groep enthousiaste dorpelingen zich in om het oude schoolgebouw om te bouwen tot een ontmoetingsruimte en 5 appartementen voor de meest zorgbehoevende inwoners van Castenray en omgeving. Residence De Stek gaat het heten. Bert Arts, voorzitter van de dorpsraad, trekt de kar: “Zoals het vaker in het leven gaat, hadden we ook bij dit plan geduld nodig. Laten we maar zeggen goed werk heeft veel tijd nodig. De tijd en de locatie hebben zeker in het voordeel van het plan gewerkt.”

Hulp en steun

Bij het maken van de plannen krijgen de bewoners hulp van Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij Arcadis Nederland. Leonieke Heldens van Arcadis ontwerpt de tuin: “De uitdaging hier is om van het grote open schoolplein een tuin te maken met fijne intieme plekken voor de bewoners.” Het initiatief krijgt ook steun van onder andere gemeente Venray, provincie Limburg en de Rabobank.

Geen winstoogmerk

De stichting die verantwoordelijk is voor de verbouwing en het beheer heeft geen winstoogmerk. Er zal veel met vrijwilligers worden gewerkt. De huur van de appartementen maakt het straks mogelijk om uit de kosten te komen. Ook de kosten voor de ontmoetingsruimte worden hiermee betaald. 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.