Samen leven in de buurt

Thema: Zorg
"Na enig wikken en wegen besloot ik dit avontuur aan te gaan."

Samen leven in de buurt

31-01-2019 om 15:33

Bij Cello-zorg gaan ze voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met en zonder beperking samen leven. In ruil voor vrijwilligerswerk mogen drie mensen een tiny house huren op het bosrijke terrein van De Binckhorst in Rosmalen.

Tiny House

Cello heeft drie ONE-woningen van Heijmans gekocht. Die verhuurt de instelling sinds 1 april aan burgers. De enige voorwaarde is dat zij zich een aantal uur per week inzetten voor de Binckhorstbewoners. Het zijn Tiny Houses van 39 vierkante meter, verdeeld over twee etages. De huisjes worden met toestemming van de gemeente voor tien jaar geplaatst. Omdat huurders actief zijn voor bewoners en Cello geen winst hoeft te maken, kan de maandhuur beperkt blijven tot 630 euro.

Vakantie gevoel

Een van de bewoners is Leny van der Velden. Na haar pensionering besloot ze dat ze toch nog bezig wilde blijven. “Ik was al bij Cello betrokken als vrijwilliger. Zo was ik wandelmaatje voor een jonge vrouw uit Den Bosch,” vertelt ze. “Na enig wikken en wegen besloot ik dit avontuur aan te gaan. Het klein wonen bevalt me tot nu toe prima. Meer ruimte heb ik eigenlijk niet nodig. Mijn leven speelt zich deze dagen vooral buiten af.” Haar vrijwilligerswerk bestaat bijvoorbeeld uit lunchen, of zwemmen met cliënten en helpen op de manege. “Het woont goed op deze plek. Al heb ik nog steeds het idee dat ik op vakantie ben.”

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over zorg?
Op de startpagina zorg vind je alle handige links over zorg.