Schrijf eens een kaartje

Thema: Voorzieningen
"Een kleine verassing door de brievenbus."

Schrijf eens een kaartje

28-06-2019 om 16:26

foto: Marcel Krijgsman

Freekje en Pepijn zijn een leuke actie gestart: ‘Schrijf eens een kaartje’. Hun doel is om iedereen in Arnhem een ansichtkaart te sturen. “Dit is onze manier om een glimlach op iemands gezicht toveren,” zegt Pepijn.

Post is zeldzaam

Wie krijgt er nu nog post? Behalve de brieven van de belastingdienst en de gemeente krijgen wij geen post meer. Logisch, want ontzettend veel gebeurt digitaal. Persoonlijke brieven of kaarten zijn zeldzaam geworden. Maar juist net dat kleine beetje extra aandacht van een persoonlijk kaartje sturen, maakt het verschil. Daarom besloten Freekje en Pepijn om iedereen in hun gemeente een kaart te sturen. “Even een glimlach op iemands gezicht toveren met zo’n klein gebaar als een kaartje. Een kleine verassing door de brievenbus,” aldus pepijn.

Iedereen een kaartje

De twee begonnen met het sturen van kaarten aan ouderen in verzorgingshuizen. “Op deze kaarten schrijven we bijvoorbeeld een gedicht, een vriendelijke tekst, een mooie spreuk, een grappige tekst of gewoon wat we die dag gedaan hebben,” vertelt Pepijn. Maar niet alleen ouderen voelen zich soms eenzaam. Je kunt vaak niet aan de buitenkant zien of iemand een kaartje kan gebruiken. Daarom besloten Freekje en Pepijn alle 78.985  huishoudens van Arnhem een kaartje te sturen.

Help mee

Ondertussen hebben Freekje en Pepijn al 1280 kaarten verstuurd. Gelukkig krijgen ze daar hulp bij. “Elke eerste zaterdag van de maand tussen 11.00 en 15.00 uur zitten in de bibliotheek aan een tafel kaarten te schrijven en iedereen mag dan komen helpen”, aldus Freekje. Ook staan er speciale brievenbussen in verschillende horeca waar mensen een kaart in kunnen doen. Er zijn genoeg manieren om te helpen met het project: doneer kaarten, enveloppen en postzegels, of maak een brievenbus. Kijk op de Facebookpagina ‘Schrijf eens een kaartje’ voor meer informatie.

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.