Schrijf je in voor de Oranje Fonds Collecte 2019

Thema: Verenigingen
"Wil je ook geld inzamelen voor je eigen club en andere sociale projecten in de regio? Meld je dan aan via de website van het Oranje Fonds."

Schrijf je in voor de Oranje Fonds Collecte 2019

14-01-2019 om 11:48

Van 11 t/m 15 juni gaan de vrijwilligers weer langs de deuren om geld op  te halen voor het goede doel. Ook jij kunt meedoen! Dit jaar kan er voor het eerst ook alleen online geld worden ingezameld.

Hoe werkt het?

Elke stichting of vereniging kan meedoen met de Oranje Fonds Collecte. De helft van het geld dat je ophaalt is voor de eigen vereniging, de andere helft besteedt het Oranje Fonds aan andere sociale organisaties in de provincie. Het Oranje Fonds regelt alle vergunningen en materialen. Ook alle kosten van de collecte zijn voor hun rekening en voor hun partner RegioBank. Dus iedere euro die je ophaalt blijft dichtbij en wordt ook echt besteed aan sociale initiatieven in je buurt. Het is nu ook mogelijk om online te collecteren. Je kunt dus kiezen uit de deurcollecte, het online collecteren én een combinatie van beiden.

Collecte 2018 groot succes

Vorig jaar deden er in totaal bijna 1.000 organisaties mee met 1.193 aanmeldingen, in 310 gemeenten in Nederland. Zij brachten samen bijna 560.000 euro op. De Heimanshof in Hoofddorp zamelde het hoogste bedrag in: 3707 euro! Het Oranje Fonds verraste ze met dit nieuws, taart, bloemen én 500 euro extra. Ook de vrijwilligers van rugbyclub RCO Harlequins uit Oldenzaal deden mee. Het geld dat zij hebben opgehaald investeren ze in de jeugdopleiding, zodat jongvolwassenen vanuit de club ook trainer of coach kunnen worden.

Doe mee!

Wil je ook geld inzamelen voor je eigen club en andere sociale projecten in de regio? Meld je dan aan via de website van het Oranje Fonds.

 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over verenigingen?
Op de startpagina verenigingen vind je alle handige links over verenigingen.