Schuif gezellig aan!

Thema: Zorg
"Ik ken zelfs een voorbeeld van mensen die later samen op fietsvakantie zijn gegaan!"
0 Reageer als eerste

Schuif gezellig aan!

29-11-2016 om 15:37

Het avondeten: vaste kost in Nederland. En eten doe je vaak samen. Het avondeten is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Maar die drempel om iemand die je nog niet goed kent uit te nodigen voor het avondeten is soms nog hoog. In de regio Utrecht hebben ze daar wat op gevonden. Gezellig met elkaar eten doe je met Eet mee!

Andere sfeer

”We willen graag mensen van hun eilandje afhalen en weer met elkaar in contact brengen”, vertelt Annelies Kastein van Eet mee! “En hoe kan dat nou beter dan met eten? Bij iemand thuis krijg je een hele andere sfeer dan in een restaurant. Daardoor komt er sneller een persoonlijk gesprek op gang.”

Match op maat

Hoe het werkt? “Als gast én als eetadres moet je je natuurlijk eerst aanmelden. Je maakt dan een profiel, met daarin iets over je achtergrond en interesses. Op basis daarvan word je gematcht  Zo hebben mensen iets om over te praten én is de kans groot dat ze na het etentje contact blijven houden. Dat gebeurt heel vaak. Zo zijn er blijvende vriendschappen ontstaan en ik ken zelfs een voorbeeld van mensen die later samen op fietsvakantie zijn gegaan!”

Voor iedereen een passende tafel

Er zijn verschillende doelgroepen. Eet mee! Eenmaal is voor iedereen die een keertje aan tafel wil met onbekenden. Eet mee! Vaste gast’ is speciaal voor ouderen. Zij kunnen meerdere keren bij dezelfde mensen eten, wat een beetje vastigheid geeft. Dan is er ‘Come & Eat’ voor vluchtelingen en ‘Eet mee! Student’ speciaal voor studenten. Maar het doel is hetzelfde: mensen de mogelijkheid geven om andere te ontmoeten, in een gezellige en huiselijke setting.

Wordt uitgebreid!

In de regio Utrecht koppelt Eet mee! jaarlijks een paar duizend gasten  en eetadressen. Het loopt inmiddels zo goed dat ook in Den Haag vluchtelingen kunnen aanschuiven met ‘Come & Eat’. En in vier andere gemeentes gaat ‘Eet mee! Vaste gast’ voor ouderen van start.

Help ook mee

Op de website vind je foto’s en korte filmpjes die een leuke sfeerimpressie geven van gasten én eetadressen. Smaakt het al naar meer, maar woon je niet in Utrecht? Help dan ook mee om Eet mee! op te zetten op meer plekken in het land! Lees er meer over op de website >

 

 


Bent u de eerste die reageert?


U kunt reageren nadat u bent ingelogd.
Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over zorg?
Op de startpagina zorg vind je alle handige links over zorg.