Seniorenmiddag in Bergen op Zoom

Thema: Voorzieningen
"Iedere keer is er wel wat te beleven."

Seniorenmiddag in Bergen op Zoom

25-04-2019 om 13:49

Elke laatste dinsdag van de maand kunnen 60-plussers terecht in het wijkgebouw Bergse Plaat in Bergen op Zoom. ‘Rustig aan is van de baan’ heet de club. Samen eten de senioren een driegangenmenu en kletsen gezellig bij. Soms is er ook een interessante presentatie over gezondheid of veiligheid.

Groot succes

Bergse Plaat is een nieuwe wijk in Bergen op Zoom. Er wonen een heleboel gezinnen, maar ook steeds meer ouderen. In 2017 startte de wijkcommissie een werkgroep die het leven van deze senioren aangenamer wil maken. “De Werkgroep wilde een ontmoetingsplaats maken,”  vertelt Joke Grootemaat, initiatiefnemer van het plan. “Een gezamenlijke warme en gezonde maaltijd is bij uitstek zo’n gelegenheid waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Samen eten en daarbij een luisterend oor! Onze eerste gezamenlijke maaltijd op dinsdag 28 november 2017 was een groot succes. Geleidelijk aan bouwden we een kleine kern van vaste bezoekers op. Nu kunnen we rekenen op zo’n 25 deelnemers per activiteit.”

Leuke contacten

De warme maaltijd is de hoofdattractie van de seniorenmiddag. “Onze kok Tom Cats zorgt elke keer weer voor een nieuw driegangenmenu,” zegt Joke. “Veel ouderen zijn eenzaam en koken niet meer voor zichzelf. We merken dat er behoefte is aan onderling contact. Dat regelen wij.” Wijna Zoutendijk is vaste gast. Ze vindt de middagen altijd reuze gezellig: “Je eet wat, daarna volgt een workshop bloemschikken of aquarelleren. Iedere keer is er wel wat te beleven. En je doet nog eens leuke contacten op.”

Excursies

De komende tijd staan er weer leuke dingen op de agenda. Op dinsdag 28 mei bezoeken de senioren de mooie tentoonstelling in het Markiezenhof, een museum in het oudste stadspaleis van Nederland. Ze krijgen daar een rondleiding met een gids. Daarna wordt er gepicknickt. Op dinsdag 25 juni is er een excursie naar de boomgaarden van Franken Fruit. De deelnemers krijgen en rondleiding en mogen ook zelf fruit plukken. Nu snap je waar de naam vandaan komt. Met al deze activiteiten is rustig aan zeker van de baan.

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.