sociaal geld besparen

Thema: Voorzieningen
"Delen is sociaal en voordelig."

sociaal geld besparen

08-01-2019 om 11:33

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Misschien heb jij je wel voorgenomen om wat beter op je geld te letten. Gelukkig zijn er een heleboel leuke manieren om te besparen: door dingen te delen en samen te doen. Voor de Buurt verzamelde een paar mooie voorbeelden.

Dorpsauto

In het Gelderse dorp Netterden beheert een groep vrijwilligers de elektrische dorpsauto. Iedereen die in Netterden woont, mag een ritje reserveren. Je hoeft niet hulpbehoevend, heel oud, of heel jong te zijn. De auto is van en voor iedereen. De chauffeur brengt je naar alle bestemmingen binnen een omtrek van ongeveer 20 km. Elke zone kost € 2,20. Je kunt een strippenkaart kopen bij de stichting, bij Café Meijer en bij de broodjeskar Bäcker-Blitz. Alle opbrengsten komen volledig ten goede van de dorpsauto. Met elke rit help je de dorpsauto voor Netterden te behouden.

Weggeefwinkel

In weggeefwinkel Overvloed in Den Helder kunnen mensen spullen brengen die ze niet meer nodig hebben. Anderen kunnen ze dan gratis weer meenemen. De weggeefwinkel leent ook een aantal dingen uit, zoals een bakfiets, verhuisdozen en behangtafels. Op deze manier hoef je niet alles nieuw te kopen wat je een keertje nodig hebt. Er zijn een heleboel weggeefwinkels verspreid door het land.

Eten delen

Vooral als je alleen woont, heb je niet altijd zin om gezond te koken. Ede heeft een speciale website waar waarmee alle mensen in Ede eten kunnen delen met hun buurtgenoten. Als thuiskok kun je je passie voor koken delen en als afhaler kun je smullen van al dat lekkers in de buurt. Je kunt er ook de hulp van een thuiskok inschakelen. De thuiskok is bedoeld voor mensen die extra hulp rond het avondeten kunnen gebruiken omdat ze tijdelijk of langer in een lastige situatie zitten.

 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.