Speeldorp Klarendal

Thema: Voorzieningen
"Vakantiepret voor iedereen!"

Speeldorp Klarendal

08-08-2018 om 11:01

Een luxe vakantie is niet voor iedereen weggelegd, zeker niet in de Arnhemse volkswijk Klarendal. Daarom organiseert de bouwspeelplaats De Leuke Linde al 45 jaar het Speeldorp. Tijdens de laatste twee weken van de zomervakantie kunnen alle kinderen gratis meedoen aan allerlei activiteiten.

Zomerse activiteiten

Op 6 augustus ging het speeldorp feestelijk van start. In het bouwdorp bouwen de kinderen een ruimteschip. Daarnaast kunnen ze knutselen, timmeren, lijmen, zagen, kleien, en nog veel meer. Er zijn springkussens en glijbanen. En niet onbelangrijk met deze hitte: poedelbadjes in alle soorten en maten.

De Leuke Linde

Op de plek van De Leuke Linde is al sinds 1930 een speeltuin. Sindsdien is er wel het een en ander veranderd. In de jaren ‘80 werd de speeltuin uitgebreid tot een bouwspeelplaats, waar kinderen hutten kunnen bouwen. Nu staan er veel avontuurlijke speeltoestellen. Er is een dierenweide met schapen en geiten, die ook het gras van de speeltuin kort houden.

Betrokken buurtbewoners

De Leuke Linde is een stichting, die grotendeels op vrijwilligers draait. Er zijn twee betaalde beheerders en maar liefst 25 vrijwilligers, die helpen met het verzorgen van de dieren, het klussen en repareren van toestellen, of het begeleiden van activiteiten. Zonder al die inzet van betrokken buurtbewoners zou de speeltuin niet kunnen bestaan.

 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.