Stem nog snel even op je favoriete Kern met Pit-project

Thema: Voorzieningen

Stem nog snel even op je favoriete Kern met Pit-project

04-01-2018 om 16:18

Tot 10 januari kan het nog: stemmen op je favoriete Kern met Pit-project van 2017. Dus kijk gauw welke projecten bij jou in de buurt meedoen – alleen dat al is superinspirerend -  en stem ook.

Buurten met pit

De afgelopen tijd kwamen er al een paar leuke Kern met Pit-projecten voorbij op VoordeBuurt.nl, zoals het Wanssums Infopunt, of de dorpslunch in Slagharen. Maar er doen véél meer initiatieven mee: mensen die hun dorpskern opknapten of mooier of groener hebben gemaakt, die een natuurspeeltuin hebben aangelegd, of juist een belevingstuin voor ouderen, of een buurtmoestuin. Die een dorpshuiskamer of ontmoetingsplek op poten zetten. Een markt of festival of buurttheater hebben georganiseerd. En dat zijn dan nog maar een páár voorbeelden van het soort projecten dat in 2017 meedeed – en als het goed is is afgerond. Dat betekent dat ze so wie so 1000 euro hebben gewonnen voor in de pot. Dat is de beloning als het lukt om samen met buurtbewoners in 1 jaar tijd  je project voor elkaar te krijgen.

Advies en inspiratie

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd van KNHM voor actieve buurtbewoners, die samen in 1 jaar tijd een concreet project willen realiseren. Meedoen levert natuurlijk meer op, bekendheid en enthousiasme, maar ook begeleiding door adviseurs van KNHM, die alle ins en outs kennen als het gaat om hoe je een initiatief op poten krijgt. Hoe zorg je voor een begroting, hoe dek je de kosten, hoe zit het met veiligheidsregels, hoe betrek je mensen? Het hele jaar kunnen mensen van de projecten meedoen aan verschillende interessante en relevante workshops en bijeenkomsten. Daar ontmoet je ook anderen die met hetzelfde bezig zijn en waarmee je inspiratie, tips en ervaringen mee kunt uitwisselen.

Uit iedere provincie 1

Binnenkort, op 20 januari, worden de eerste 12 trofeeën (met een extra geldbedrag) weer uitgereikt, voor iedere provincie 1. Eén daarvan wordt dan in maart  de landelijke winnaar van de Goduen Pit. Kijk dus gauw – het is alleen al heel inspirerend om over te zien wat mensen allemaal met elkaar op poten proberen te zetten voor hun buurt. Wie weet levert het je leuke ideeën op over wat je zelf komend jaar kunt doen – en stem dan meteen even op je favoriete project. Het kan nog net een paar dagen!  

Naar alle projecten 2017 van Kern met Pit >>

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.