Sportplusvereniging

Sportplusvereniging

Het Resultaat

Noord-Limburgse sportvereniging kunnen Sportplusvereniging worden. Dat betekent dat ze méér aanbieden dan alleen sport. Zo dragen ze ook bij aan 'maatschappelijke doelen'. Zo kunnen ze zorgen dat bijzondere doelgroepen kunnen sporten. Of mensen een opstapje bieden naar de arbeidsmarkt, of bijdragen aan het onderwijs.

Hoe bereik je dat?

De Sportplusvereniging is een concept van ClubTotaal. Als je ervoor kiest om Sportplusvereniging te worden, krijg je hulp van een adviseur om om te schakelen.

De sportplusvereniging werkt ook samen met andere partners. En dat leidt dan weer tot meer vrijwilligers, meer leden, nieuwe samenwerkingsverbanden, een positief imago, media aandacht, en nieuwe geldstromen!
Een win-win situatie: maatschappelijke problemen worden opgelost, en de toekomst van de vereniging ziet beter uit! 

Tips

  1. De sportplusadviseur van ClubTotaal ondersteunt het proces. Hij of zij denkt mee over extra activiteiten, zoekt partners en legt verbindingen, ondersteunt bij de uitvoering maar helpt ook om te verwoorden waar je voor staat.
  2. De keuze om een sportplusvereniging te worden maak je als vereniging zelf. Ook de manier waarop je dat invult. Iedere vereniging is anders.
  3. Als sportplusvereniging krijg je een predicaat, een soort ‘keurmerk’. Dat helpt voor een positief imago. Het maakt je ook beter zichtbaar als mogelijke partner voor organisaties of bijvoorbeeld zorgaanbieders.  
  4. ClubTotaal, het ondersteuningsplatform in Noord-Limburg heeft een uitgebreide kennisbank, met veel meer informatie om verenigingen te ondersteunen.
  5. Rotterdam Sportsupport ondersteunt sportclubs in Rotterdam die Sportplusvereniging kunnen worden. Op hun website is veel informatie en inspiratie te vinden, ook voor clubs in andere regio's.

Downloads & links

Heeft u zelf een oplossing voor dit vraagstuk?

Ingezonden door

VoordeBuurt
VoordeBuurt