Vitale sportvereniging

Vitale sportvereniging

Het Resultaat

De Vitale Sportvereniging is een concept uit Enschede. Een Vitale Sportvereniging is een actieve club met hart voor de buurt. Ze zet haar kernkwaliteiten niet alleen in voor eigen (sport)leden, maar ook voor de samenleving. De Vitale Sportvereniging biedt een doorlopend sport- en activiteitenaanbod aan dat bijdraagt aan het welzijn, de gezondheid en de participatie van burgers in haar directe omgeving.

Hoe bereik je dat?

In de eerste plaats met goede wil, een goede voorbereiding en geloof in de noodzaak.

Het concept wordt al toegepast in Enschede. De vitale sportvereniging wordt dagelijks aangestuurd door een professionele verenigingsmanager vanuit de gemeente. De verenigingsmanager stuurt de vrijwilligers(organisatie) aan, zet de juiste man op de juiste plek en is bovenal een maatschappelijk ondernemer die ruimte krijgt om

de organisatie op- en uit te bouwen. De verenigingsmanager zorgt voor een evenwichtige balans tussen maatschappelijke en financiële doelstellingen binnen de vereniging.

Tips

  1. Een minimale omvang van 500 leden is wel noodzakelijk om Vitale Sportvereniging te zijn. Voor kleinere verenigingen betekent dit dat ze moeten samenwerken met andere verenigingen.
  2. Het is belangrijk om  meerdere sporten en andere maatschappelijke activiteiten aan elkaar te verbinden. Werk bijvoorbeeld samen met alle basisscholen en zorginstellingen binnen een straal van 2,5 kilometer.
  3. Zorg ervoor dat bedrijven geïnteresseerd raken om hun doelen - op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen - te realiseren.
  4. De accommodatie is heel belangrijk. factor. Zorg dat deze aantrekkelijk en veilig is.

Downloads & links

Heeft u zelf een oplossing voor dit vraagstuk?


Bent u de eerste die reageert?


U kunt reageren nadat u bent ingelogd.

Ingezonden door

VoordeBuurt
VoordeBuurt


0 personen volgen dit onderwerp