WhatsAppen met de wijkagent

WhatsAppen met de wijkagent

Het Resultaat

Goed idee: een WhatsApp-groep voor de buurt om verdachte situaties door te geven. Waarmee je natuurlijk je buurtgenoten attendeert, maar meteen ook de wijkagent! Als een winkelier een foto maakt van een winkeldief en die deelt, kun je zo samen voorkomen dat de dief ook zijn slag slaat bij andere winkeliers.

Hoe bereik je dat?

In Winterswijk bestaan deze initiatieven al. Wijkagent Berend Jager maakt veel gebruik van sociale media. Hij heeft dit soort initiatieven opgestart, om zo samen met de buurt te werken aan de veiligheid. De initiatieven worden ondersteund door de gemeente.

Tips

  1. Maak contact met je wijkagent. Die is er voor dit soort dingen. En hij wil graag samenwerken met buurtbewoners. Dus is er in jouw buurt nog niet zo’n WhatsApp-groep? Bespreek het idee eens!
  2. Betrek de gemeente erbij. Om je idee bekendheid te geven en de buurt te informeren. Als het gaat om veiligheid helpt het om zo’n formele partij als partner te hebben. En het succes staat of valt natuurlijk met actieve deelnemers.
  3. De wijkagent kan Facebook, Twitter of WhatsApp trouwens ook heel goed gebruiken. Bijvoorbeeld om informatie te delen over gestolen spullen, zodat de eigenaar gevonden kan worden. Of om preventietips te geven.
  4. Kijk ook eens welke kanalen de politie in jouw buurt gebruikt!
  5. Sociale media kan helpen om een buurt veiliger te maken, maar het is extra, voor erbij. Je mag natuurlijk ook altijd gewoon de politie bellen als je iets niet vertrouwt. Want hoe eerder de politie op de hoogte is, hoe sneller die in actie komt!

Downloads & links

Heeft u zelf een oplossing voor dit vraagstuk?

Tags bij dit artikel


Bent u de eerste die reageert?


U kunt reageren nadat u bent ingelogd.

Ingezonden door

VoordeBuurt
VoordeBuurt


0 personen volgen dit onderwerp